"Μικρά κ' Περίεργα"

Πρέπει να τα πούμε κι αυτά

Τα λαμπρά, κατά τα λοιπά, χθεσινοβραδινά εγκαίνια του "ανανεωμένου" Κούλε φαίνεται ότι δημιούργησαν... παρεξηγήσεις! Και μάλιστα αρκετά σοβαρές!

Η εκδήλωση, που ήταν υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, πραγματοποιήθηκε κανονικά, με κάθε επισημότητα, ωστόσο η παρεξήγηση δημιουργήθηκε όταν ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός δεν κλήθηκε στο βήμα να χαιρετίσει τα εγκαίνια για λογαριασμό του Δήμου Ηρακλείου!

Αυτό προκάλεσε εμφανή εκνευρισμό μεταξύ του δημάρχου και των μελών της δημοτικής του παράταξης, με αποτέλεσμα, μετά το πέρας των ομιλιών και πριν την έναρξη της συναυλίας που ακολούθησε, ο κ. Λαμπρινός και μέρος της δημοτικής του ομάδας να αποχωρήσουν μάλλον... επιδεικτικά από την εκδήλωση!

Δεν ειπώθηκε κάτι άλλο, ούτε και έγινε κάποια δήλωση από τους εμπλεκόμενους (τους... δυσαρεστημένους ή τους άλλους), απλώς πηγές προσκείμενες στον περιφερειάρχη υπογράμμιζαν αφενός ότι η εκδήλωση και οι ομιλητές ήταν ευθύνη του υπουργείου Πολιτισμού, και αφετέρου ότι έγιναν πλείστες όσες αναφορές στη δημοτική Αρχή Ηρακλείου, τόσο από τον περιφερειάρχη, όσο και από τους εκπροσώπους του υπουργείου Πολιτισμού.

Η γ.γ. του ΥΠ.ΠΟ. κ. Βλαζάκη προσπαθούσε, πάντως, να εντοπίσει το δήμαρχο Ηρακλείου, προκειμένου να "λύσει την παρεξήγηση", όπως χαρακτήρισε το περιστατικό.

Πάντως, τα ίδια τα εγκαίνια ήταν ιδιαίτερα λαμπρά και παρά τα όσα... περίεργα συνέβησαν - στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το ότι οι πύλες έκλεισαν αφήνοντας έξω όσους Ηρακλειώτες δεν είχαν πρόσκληση, αν και άνοιξαν τελικά στη συνέχεια - η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κανονικά και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ μάγεψε τους παρευρισκόμενους με το πρόγραμμά της.

Γ.Σ.

Σχόλια