"Μικρά κ' Περίεργα"

Μπέρδεμα με τις απαλλαγές...

Μπέρδεμα έχει προκύψει με τις απαλλαγές συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη για όσους συνταξιούχους τούς έκοψαν οριστικά το ΕΚΑΣ την 1η Ιουλίου του 2016.

Οι γιατροί υποστηρίζουν πως κινδυνεύουν να εκτεθούν, καθώς δεν μπορούν να ξέρουν αν ο ασθενής παίρνει ΕΚΑΣ, αν του έχει κοπεί και αν δικαιούται δωρεάν φάρμακα.

Κανονικά οι ασφαλισμένοι πρέπει να πάνε στο ταμείο τους (ΙΚΑ, πρώην ΤΕΒΕ κ.λπ.) να πάρουν την αντίστοιχη βεβαίωση και να τη δείχνουν στο γιατρό.

Φυσικά αυτό συνεπάγεται με ταλαιπωρία τόσο για τους δικαιούχους, όσο και για τους εργαζόμενους των Ταμείων, που πρέπει να σπαταλούν εργατοώρες για κάτι το οποίο θα μπορούσε να γίνει αυτόματα, με ηλεκτρονικό τρόπο.

Φανταστείτε μόνο πόση ταλαιπωρία και για πόσους ανθρώπους δε θα υφίστατο καν, αν αποφασιζόταν να ενσωματωθούν οι βεβαιώσεις απαλλαγής απευθείας στο σύστημα...

Πρόκειται για κάτι που δεν κοστίζει, αλλά βελτιώνει το επίπεδο της καθημερινότητας του πολίτη, άρα θα έπρεπε να είναι αυτονόητο πως θα γινόταν χωρίς να πιέζουμε εμείς γι' αυτό.

ΕΣΤ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια