"Μικρά κ' Περίεργα"

Φυτέψτε αρισμαρί, ρίγανη και θυμάρι στις πόλεις…

Όμορφο, μυρωδάτο αρισμαρί. Ένας από τους θησαυρούς της κρητικής φύσης, που κάνει την ανθεκτική δυναμική του εμφάνιση σε πολλές γωνιές της πόλης.

Όμορφο, μυρωδάτο αρισμαρί. Ένας από τους θησαυρούς της κρητικής φύσης, που κάνει την ανθεκτική δυναμική του εμφάνιση σε πολλές γωνιές της πόλης. Και η αίσθηση που δημιουργεί είναι πραγματικά εντυπωσιακή, κυρίως λόγω της έντονης μυρωδιάς του.

Η εικόνα αυτή μας έβαλε σε σκέψεις. Δε θα ήταν ευχής έργον να φυτευτούν πολλά παρτέρια του Ηρακλείου, που έχουν καταξεραθεί και μοιάζουν με τρύπες στο κενό, με κλασικά φυτά της Κρήτης, ρίγανη, θυμάρι, αρισμαρί, φασκόμηλο, συνοδευόμενα βεβαίως από όμορφες πινακίδες, που να δίνουν το στίγμα της θεραπευτικής δράσης, της ιστορίας και της μοναδικότητάς τους;

Σκεφτείτε το σαν εικόνα και μετά πείτε μας αν είναι ενδιαφέρουσα ή όχι. Νομίζουμε ότι θα είναι μια πρωτοβουλία που θα κάνει τη διαφορά όχι μόνο για τους ξένους, αλλά και τους ντόπιους, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό αγνοούν την ιστορία των φυτών αυτών, πέρα από τα όσα γνωρίζουν από τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.

Σ.Μ.

Σχόλια