"Μικρά κ' Περίεργα"

Τελικά πως γράφεται το Ηράκλειο στα Αγγλικά;

Πάει καιρός από τότε που είχαμε γράψει για το θέμα που προκύπτει με την επίσημη ονομασία του Ηρακλείου στα Αγγλικά. Μπέρδεμα το οποίο συναντάμε τόσο στο διαδίκτυο, όσο και στις πινακίδες.

Αν δηλαδή το σωστό είναι Heraklion Heraclion, Iraklio, Heraklio, ακόμα και Herakleio, όπως το έχουμε δει, και αρκετές άλλες παραλλαγές. Ο Δήμος υιοθετεί το Heraklion όπως φαίνεται και στην ιστοσελίδα του, http://www.heraklion.gr/, κάτι όμως στο οποίο δε φαίνεται να υπάρχει διαδικτυακή τουλάχιστον ομοφωνία.

Το θέμα είναι σοβαρό, με την έννοια ότι δεν μπορεί μια τόσο μεγάλη και σημαντική πόλη να μην έχει μια ξεκάθαρη αγγλική ονομασία. Μήπως θα έπρεπε το θέμα να απασχολήσει τις τοπικές Αρχές, αλλά και τους πνευματικούς ανθρώπους του τόπου; Να τελειώνει και να ξέρουμε πώς λέγεται και κυρίως πώς γράφεται το όνομα της πόλης στα Αγγλικά;

Για την ιστορία, να σας πούμε ότι το "h" το οποίο βρίσκεται σε όλες τις παραλλαγές, όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, είναι Ελληνικό. Πρόκειται για τη δασεία όπως αυτή αναγραφόταν μπροστά από τις λέξεις στις αρχαίες επιγραφές.

Σ.Μ.

Σχόλια