"Μικρά κ' Περίεργα"

Ανοίγουν τα σχολεία, "φουσκώνει" ο λογαριασμός

Σύμφωνα με την απλή λογική, ένα κράτος το οποίο έχει τσακίσει στους φόρους εκείνους που δεν μπορούν να κρύψουν ούτε ευρώ, δηλαδή τους χαμηλόμισθους μεροκαματιάρηδες, θα όφειλε να προσφέρει τουλάχιστον τα στοιχειώδη, τα οποία δεν είναι δωρεά αλλά ανταποδοτικά τέλη, όπως τουλάχιστον υποδηλώνει η απλή (που έχουμε ξεχάσει τι είναι) λογική.

Δηλαδή, θα έπρεπε να παρέχει "στην τρίχα", όπως λέμε, υπηρεσίες για τη "δωρεάν" υγεία, τη "δωρεάν" παιδεία και όλα τα συναφή "δωρεάν". Αντ' αυτού οι γονείς - μας ήρθαν τώρα οι γονείς γιατί ανοίγουν τα σχολεία - πρέπει και φέτος να γίνουν "δέκα κομμάτια" για να βρουν τρόπους να αφήσουν κάπου τα παιδιά τους που δεν πηγαίνουν σχολείο και οι ίδιοι οφείλουν να πάνε στις δουλειές τους, να αγοράσουν τα σχολικά, να πληρώνουν τα μεταφορικά πηγαινέλα στα σχολεία, να καλύψουν τις ανάγκες για τις δραστηριότητες των παιδιών, να... να... να..!

 Ποιος τους ρωτάει αυτούς τους δύσμοιρους πώς θα τα βγάλουν πέρα; Ιδρώνει άραγε - επί της ουσίας και όχι επί της θεωρίας - το αφτί κανενός; Και μην ακούσουμε πάλι άλλες σχετικές δηλώσεις και υποσχέσεις. Χορτάσαμε πια.

Σ.Μ.

Σχόλια