default-image

384 ευρώ: Η σύνταξη της... σωτηρίας

Περίεργα
384 ευρώ: Η σύνταξη της... σωτηρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με 384 ευρώ στο μέλλον, που θα είναι η εθνική μας σύνταξη, κανένας Έλληνας δεν είναι φτωχός... Το ακούσαμε και αυτό από τον Γιώργο Κατρούγκαλο, που για άλλη μια φορά προκαλεί αντιδράσεις.

Έβαλε, λέει, ως όριο φτώχιας τα... 384 ευρώ... «Στο μέλλον όλοι οι Έλληνες θα είναι προστατευμένοι από τη φτώχια με το θεσμό της εθνικής σύνταξης», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε με καμάρι... «Η εθνική σύνταξη είναι πιο αποτελεσματικό μέτρο από το ΕΚΑΣ, που ήταν ένα προνοιακό επίδομα που κάθε χρόνο δινόταν ανάλογα με τα εισοδήματα που είχε ο καθένας».

Ο ίδιος επανέλαβε ότι καμία κύρια σύνταξη δεν πρόκειται να μειωθεί, αλλά και ότι θα υπάρξει "ψαλίδι" στις επικουρικές συντάξεις. Και μίλησε για μία ρύθμιση που θα αποτελέσει ανακούφιση όσων έχασαν το ΕΚΑΣ.

Πώς θα... ανακουφιζόμαστε πλέον; Μα είναι απλό... Οι συνταξιούχοι δε θα πληρώνουν στο εξής καμιά συμμετοχή για τα φάρμακά τους, δε θα πληρώνουν το 6% της σύνταξης υπέρ υγείας. Επιπλέον για το 2016 όσοι έχασαν το ΕΚΑΣ θα πάρουν μια κάρτα αλληλεγγύης (ναι!!!), με το ισόποσο του 30% της απώλειας του εισοδήματος που είχαν.

Και όχι μόνο αυτό...

«Επιπλέον, εάν έχουμε ζευγάρια συνταξιούχων που έχουν χάσει και οι δύο το ΕΚΑΣ, ο ένας από τους δύο θα συνεχίσει να το παίρνει, όπως θα συνεχίσει να το παίρνει και όποιος είναι ανάπηρος σε ποσοστό άνω του 80%. Ορισμένα από αυτά τα μέτρα, όπως η φαρμακευτική δαπάνη, θα εφαρμοστούν άμεσα από το Σεπτέμβριο. Ορισμένα άλλα, όπως αυτά που αφορούν την κάρτα αλληλεγγύης, θα εφαρμοστούν τον Οκτώβριο, αλλά αναδρομικά από 1η Αυγούστου»... Ανυπομονούμε, υπουργέ μου. Ανυπομονούμε...

Χ.Π.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News