default-image

Τα 46 θέματα και ο Γιούρι Γκακάριν

Ηράκλειο
Τα 46 θέματα και ο Γιούρι Γκακάριν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η περιβαλλοντική αναβάθμιση του πάρκου Γεωργιάδη, η συντήρηση του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω και η τοποθέτηση προτομής του Γιούρι Γκαγκάριν (!) στον Καράβολα είναι μερικά μόνο από τα πολλά θέματα που θα συζητηθούν στην επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου της 1ης Αυγούστου.

Και όταν λέμε "πολλά", το εννοούμε, αφού στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται καταγεγραμμένα προς συζήτηση 46 θέματα.

Μεταξύ των 46, όμως, εμείς αυτό που ξεχωρίζουμε είναι το θέμα του Γούρι Γκαγκάριν, του Σοβιετικού κοσμοναύτη που στις 12 Απριλίου του 1961 έγινε ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα και μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Ο Γιούρι Γκαγκάριν σκοτώθηκε το 1968, σε ηλικία μόλις 34 ετών, μαζί με τον εκπαιδευτή του, ενώ πετούσε με ένα MiG-15 κοντά στο Κιρζάτς. Τα αίτια για το δυστύχημα ποτέ δεν ξεκαθαρίστηκαν, αν και αποκλείστηκε η πιθανότητα ανθρώπινου λάθους. Το τότε σοβιετικό καθεστώς είχε αναφέρει ότι ο Γκαγκάριν έμεινε μέσα στο αεροπλάνο ως το τέλος, προκειμένου να μην πέσει πάνω σε ένα σχολείο.

Ο Γιούρι Γκαγκάριν είναι θαμμένος στο Κρεμλίνο. Η γενέτειρα πόλη του μετονομάστηκε σε πόλη Γκαγκάριν, προς τιμήν του, ενώ πολλά αγάλματά του στήθηκαν στην πατρίδα του και αλλού.

Πλέον και στο Ηράκλειο...

ΕΣΤ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News