default-image

Οι ευθύνες των πολιτισμένων...

Περίεργα
Οι ευθύνες των πολιτισμένων...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολλά μπορούν να ειπωθούν και να σχολιαστούν από τις απανωτές επιθέσεις των τελευταίων εβδομάδων.

Το μεγάλο ερώτημα, όμως, είναι: Πώς θα μπορέσουν τα ευρωπαϊκά κράτη να προστατέψουν τους πολίτες τους, χωρίς να σηκώσουν ρατσιστικά λάβαρα και κλείνοντας την "πόρτα" στους μετανάστες; Φυσικά, αυτό είναι δύσκολο να συμβεί, έτσι όπως έχει δομηθεί η λειτουργία των σύγχρονων ανεπτυγμένων (sic) χωρών.

Κι αυτό γιατί για το "άνοιγμα" των ασκών του... ISIS, εκτός από τον ίδιο τον αυτουργό, που δεν είναι άλλος από το Ισλαμικό Κράτος, τεράστιο μερίδιο ευθύνης έχει η πολιτική που ακολουθούν δεκαετίες τώρα οι δυτικοί.

Από το πώς φέρονταν οι μεγάλες ευρωπαϊκές αποικιακές δυνάμεις στους αμέσως προηγούμενους αιώνες στους γηγενείς πληθυσμούς, από το πώς προσηλύτιζαν στο χριστιανισμό τους "άπιστους", μέχρι το πώς, πιο πρόσφατα, Αμερικανοί και Σοβιετικοί εισέβαλαν σε μουσουλμανικά κράτη (Ιράκ, Αφγανιστάν κ.λπ.) για να επιβάλουν την ειρήνη, τα "χέρια" της πολιτισμένης Ευρώπης είναι - και αυτά - βαμμένα με αίμα.

ΥΓ 1: Τα όπλα τα οποία χρησιμοποιούν οι μαχητές του ΙSIS από πού τα αγοράζουν; Πάντως, όχι από τα μπακάλικα της Καμπούλ και της Δαμασκού...

ΥΓ 2: Βλέποντας από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τις δημοσκοπήσεις που φανερώνουν την αύξηση της επιρροής του Τραμπ, μάλλον τα πράγματα οδεύουν προς το χειρότερο, κι όχι προς βελτίωση: Φανταστείτε σε λίγους μήνες από σήμερα να παραμένει η υφιστάμενη εκρηκτική κατάσταση διεθνώς, και οι ΗΠΑ να έχουν πρόεδρο τον κ. Τραμπ...

ΝΑΣ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News