"Μικρά κ' Περίεργα"

Τουρκία, ξέρουν από damage control!

Τους Τούρκους μπορείς να τους κατηγορήσεις για πολλά πράγματα, αλλά όχι και ότι... δεν έχουν αντανακλαστικά. Με το που έγινε γνωστό το πραξικόπημα και άρχισαν σωρηδόν οι ακυρώσεις κρατήσεων από Ευρωπαίους που είχαν προγραμματίσει τις διακοπές τους, έβαλαν... σε εφαρμογή τα μεγάλα μέσα.

 Και εμφανίστηκε η "Bild" χθες (η γνωστή γερμανική πατσαβουροφυλλάδα που παριστάνει την εφημερίδα) με μεγάλο ρεπορτάζ με μπόλικες φωτογραφίες, με τουρίστες στην Αττάλεια να λένε ότι περνάνε μια χαρά και δε σκέφτηκαν ούτε για μια στιγμή να φύγουν από την Τουρκία. Προφανώς ο ταξιδιωτικός οργανισμός της Τουρκίας θα 'χει βάλει το "χεράκι" του (βαθιά στην τσέπη) για να βγει αυτό το ρεπορτάζ.

Αυτό λέγεται "damage control" (στα Ελληνικά θα το αποδίδαμε "περιορισμός των ζημιών") αλλά δε νομίζω να φτάσει: μεταξύ προσφύγων, διαμάχης με τη Ρωσία, τρομοκρατίας και πραξικοπημάτων, όχι μόνο η φετινή αλλά και η επόμενη χρονιά θα είναι μάλλον τραγική για τον τουρισμό της Τουρκίας. Αλλά αντίθετα με την Ελλάδα, όπου οι τουριστικοί μας παράγοντες... παθαίνουν υστερία με το παραμικρό που μπορεί να επηρεάσει το πορτοφόλι τους, στην Τουρκία είναι πολύ πιο ψύχραιμοι...

Σχόλια