default-image

Την πληρώνουν για να δανείζεται!

Περίεργα
Την πληρώνουν για να δανείζεται!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια και ορισμένοι αδυνατούν να καταλάβουν ότι τη Γερμανία (τόσο τους ισχυρούς οικονομικούς της παράγοντες, όσο και την Πολιτεία της) τη συμφέρει η διαιώνιση της ευρω-κρίσης και γι' αυτό φροντίζει να μη λυθεί... εσαεί, ιδού ένα ακόμη στοιχείο: Η Γερμανία πούλησε χθες 10ετή ομόλογα (bunds) μέσω δημοπρασίας με αρνητική απόδοση (-0,05%), κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης του Χρέους της χώρας.

Ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι διέθεσε τίτλους 4,038 δισ. ευρώ του νέου 10ετούς ομολόγου του με επιτόκιο (κουπόνι) 0,00% στην τιμή 100,48 (σ.σ.: αυτό σημαίνει ότι το γερμανικό κράτος θα επιστρέψει μετά από μία δεκαετία μικρότερο ποσό από αυτό που πήρε από τους επενδυτές, καθώς η ονομαστική τιμή των ομολόγων είναι 100).

«Είναι η πρώτη φορά που ένα 10ετές ομόλογο πιάνει αρνητική απόδοση σε δημοπρασία αγοράς», δήλωσε αξιωματούχος του Οργανισμού Χρέους, προσθέτοντας ότι η ρευστότητα της αγοράς για τα bunds είναι πολύ μεγάλη και ότι οι επενδυτές προσελκύονται από την κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση της Γερμανίας.

Η νομισματική στήριξη από την ΕΚΤ και οι αυξανόμενοι πολιτικοί κίνδυνοι στην Ευρώπη, περιλαμβανομένου του Brexit, έχουν αυξήσει τη ζήτηση για τα γερμανικά ομόλογα, που θεωρούνται από τις ασφαλέστερες τοποθετήσεις στον κόσμο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News