"Μικρά κ' Περίεργα"

Σκάβουν τους δρόμους χωρίς έλεγχο

Στην οδό Μαυσώλου, που είναι ο δρόμος που οδηγεί στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, γίνονται έργα τις τελευταίες ημέρες για διάνοιξη αγωγών που περνούν καλώδια οπτικών ινών, προφανώς για κάποια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Είναι σύνηθες το φαινόμενο αυτές οι εργασίες να δίνονται σε εργολάβους που μικρή εμπειρία είχαν ή έχουν με το αντικείμενο. Έτσι, όπως στην τωρινή περίπτωση της οδού Μαυσώλου, το έργο παραδίδεται πάντα με εμφανείς τις κακοτεχνίες και με κατάλοιπα μπάζων και χαλικιών.

Όλοι οι δρόμοι έχουν σκαφτεί και δεν έχουν επανέλθει στην πρότερη κατάσταση, όπως έχουν υποχρέωση οι εργολάβοι. Αυτό, σε συνδυασμό με την άθλια κατάσταση των δρόμων εξαιτίας του ότι οι Δήμοι έχουν "στεγνώσει" από χρήμα, έχει ως αποτέλεσμα ο δρόμος να παρουσιάζει μια άθλια εικόνα, που δεν τιμά ούτε τις εταιρείες που αναθέτουν το έργο, ούτε τους εργολάβους, αλλά κυρίως τους Δήμους, που δεν ελέγχουν την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της πόλης τους.

Οι δήμαρχοι έχουν την υποχρέωση να ελέγχουν και να παραλαμβάνουν, αφού αυτοί είναι οι ίδιοι που δίνουν τις σχετικές άδειες. Αυτό όμως δε γίνεται και κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, που επιβλέπουν, κάνουν κοινώς... την πάπια.

Μήπως πρέπει να δουν το θέμα και να το εκμεταλλευτούν υπέρ των δημοτών, υποχρεώνοντας όποιους θέλουν να σκάψουν να επαναφέρουν ολόκληρο το δρόμο και όχι με άθλιας εμφάνισης μπαλώματα και χαλίκια;

Α. Χ.

Σχόλια