default-image

Τριάντα χρόνια πίσω!

Περίεργα
Τριάντα χρόνια πίσω!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την εκτίμηση ότι το επόμενο σχολικό έτος θα προσληφθούν 9.500 λιγότεροι αναπληρωτές διατύπωσε στη Βουλή ο πρώην υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, εξαιτίας, όπως είπε, των ρυθμίσεων που έφερε στη Βουλή ο Νίκος Φίλης για το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Μια από αυτές είναι και η δυνατότητα τρίτης ανάθεσης, για την οποία είπε: «Είχαμε πει ότι αυτό το υπουργείο, που έχει θέματα που αφορούν τόσα εκατομμύρια ανθρώπους, να έρχεται εδώ με σχέδια νόμου. Ήρθε ο κ. Φίλης εδώ, έκανε μια παρέμβαση με μειλίχιο ύφος και έλεγες "τι ωραία που τα λέει", και φέρνει την τρίτη ανάθεση. Τρίτη ανάθεση στα σχολεία! Τριάντα χρόνια πίσω! Την έφερε με ευγένεια, δε λέω, αλλά την έφερε την τρίτη ανάθεση. Τι θα έλεγε για τη δεύτερη ανάθεση σε εμένα ο Τομέας Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ προ των εκλογών του 2015;».

Η αλήθεια είναι πως η τρίτη ανάθεση βοηθάει στην καλύτερη αξιοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού. Στα λύκεια, ωστόσο, υπάρχουν παρενέργειες, καθώς ειδικά στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα παντού θα έπρεπε να έχουμε α' ανάθεση.

ΕΣΤ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News