"Μικρά κ' Περίεργα"

"ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ. καλλιεργούν τη ναρκω-κουλτούρα"

Τη συστηματική και σχεδιασμένη προσπάθεια της Ε.Ε. και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. να επιβάλουν, όπως λένε, τη "ναρκω-κουλτούρα" στη συνείδηση των λαϊκών οικογενειών καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών.

Όπως υποστηρίζουν τα μέλη της Ομοσπονδίας, «έχοντας διαμορφώσει για τις ζωές μας ένα μαύρο τοπίο: ανεργία, φτώχια κ.λπ., η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. και η Ε.Ε. προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για το λαό μας, ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει και ότι όλα αυτά θα πρέπει, στο όνομα της καταπολέμησης της καπιταλιστικής κρίσης, να τα αποδεχτούμε ως αναγκαίο κακό».

Σημειώνουν μάλιστα πως «ανάμεσα στα πολλά μέσα και όπλα που έχουν στη διάθεσή τους για να πολεμήσουν κάθε αντίθετη φωνή, σκέψη και δράση που μάχεται την παραίτηση, την απαισιοδοξία και βάζει την προοπτική για μια άλλη κοινωνία, ετοιμάζονται να προσθέσουν ακόμη ένα: τη νομιμοποίηση κάποιων κατηγοριών ναρκωτικών ουσιών, προωθώντας το διαχωρισμό τους σε "μαλακά" και "σκληρά".

Προσπαθούν να πείσουν τις λαϊκές οικογένειες ότι ωφελεί αυτές και τα παιδιά τους η νομιμοποίηση της "αθώας" κάνναβης, και μάλιστα παρουσιάζουν τη χρήση της ως ελεύθερη επιλογή».

Όπως τονίζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, «πρόκειται για μια επικίνδυνη και επίμονη προσπάθεια, η οποία, ερχόμενη και ως "μόδα" τα τελευταία χρόνια από τις ΗΠΑ, έχει ήδη αρνητικές συνέπειες στα σχολεία της χώρας μας, αφού η ανοχή και ο συμβιβασμός με τη χρήση ουσιών κερδίζει συνεχώς έδαφος στις συνειδήσεις των μαθητριών και των μαθητών και αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την αύξηση της χρήσης από τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Έτσι, η εκμεταλλευτική κοινωνία στην οποία ζούμε πετυχαίνει και με αυτόν τον τρόπο να χειραγωγεί συνειδήσεις από τις νεαρές ακόμη ηλικίες».

Ωστόσο, εκφράζοντας την απορία: «Είναι όμως πραγματικά ελεύθερη επιλογή η χρήση ναρκωτικών ουσιών;», η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας στην ανακοίνωσή της συμπληρώνει πως «αν οι νέοι μας δεν αγωνιούσαν για την καθημερινή επιβίωσή τους και το μέλλον τους, αν θα έχουν δουλειά με ανθρώπινες συνθήκες και με όλα τους τα δικαιώματα, πρόσβαση σε ένα δωρεάν και ολοκληρωμένο σύστημα υγείας σε περίπτωση που ασθενήσουν, την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν, αν μπορούσαν να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, να αθλούνται δωρεάν, να ταξιδεύουν, να έχουν πρόσβαση στον πολιτισμό, θα επέλεγαν να ζουν με τη μιζέρια και την εξάρτηση των ναρκωτικών, με τον κίνδυνο να προκαλέσουν καταστροφικές και μη αναστρέψιμες ζημιές στον οργανισμό τους;

Γιατί όμως η κυβέρνηση και η Ε.Ε. καταπατούν όλα τα παραπάνω δικαιώματα και υπερασπίζονται το "δικαίωμα" στη χρήση και στην εξάρτηση από τα ναρκωτικά; Με τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών στην πραγματικότητα στοχεύουν στην ολοένα και μεγαλύτερη περιθωριοποίηση των νέων ανθρώπων και στον κοινωνικό τους αποκλεισμό. Γιατί τα ναρκωτικά δεν οδηγούν μόνο στο φυσικό θάνατο, αλλά και στον κοινωνικό θάνατο. Ωθούν τους νέους ανθρώπους, που δε βλέπουν προοπτική στη ζωή τους, που βιώνουν την πραγματικότητα με επώδυνο τρόπο, να κλείσουν τα μάτια στα προβλήματά τους και να επιλέξουν τη "φυγή" που τους προσφέρουν τα ναρκωτικά.

Στο όνομα της δήθεν ελεύθερης επιλογής, τους ωθούν να χάσουν την επαφή με τα πραγματικά τους συναισθήματα, τις καθαρές σκέψεις και τη συνείδησή τους. Να μην μπορούν να βιώσουν την αλληλεγγύη, τη χαρά και τη δύναμη που προσφέρουν οι συλλογικοί αγώνες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινής ζωής. Να μην είναι σε θέση να οραματίζονται και να παλεύουν για μια άλλη κοινωνία».

Σχόλια