"Μικρά κ' Περίεργα"

Καταστρατήγηση των αρχών του ΕΣΠΑ

Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής διαβεβαίωσε πως το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς θα "ανοίξει" κανονικά. Χάρηκαν πολύ κυρίως οι άνεργες μητέρες, τις οποίες πριμοδοτεί το πρόγραμμα, περισσότερο από τις εργαζόμενες (!). Φαίνεται πως κάποια μεγαλοφυΐα έχει αποφανθεί πως, αν μια άνεργη έχει άπλετο χρόνο να ψάχνει για δουλειά, τότε... θα βρει!

Για τα νέα του ΕΣΠΑ χάρηκαν πολύ και οι ιδιοκτήτες (κυρίως μικρών ιδιωτικών) παιδικών σταθμών, που θα οδηγούνταν σε λουκέτο αν δεν "άνοιγε" το πρόγραμμα. Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα χρειάζεται στήριξη. Οι μητέρες ανηλίκων χρειάζονται στήριξη, επίσης.

Όμως, η αξιοποίηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ για να πηγαίνουν τα παιδιά στους παιδικούς ή για την πρόσληψη δασκάλων στα σχολεία είναι τυπική περίπτωση καταστρατήγησης των αρχών που διέπουν τη λογική των επιχειρησιακών προγραμμάτων. Κι αυτό γιατί το ΕΣΠΑ αποτελεί το βασικό στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη της Ελλάδας, με κονδύλια που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το γεγονός ότι τα ευρωπαϊκά όργανα δεν εγείρουν ζητήματα επιλεξιμότητας δαπανών αποδεικνύει περίτρανα πως έχουν τη δική τους ατζέντα...

ΕΣΤ

Σχόλια