default-image

Το όνειρο της μαμάς μου και οι βαθμοί μου

Περίεργα
Το όνειρο της μαμάς μου και οι βαθμοί μου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κορίτσι, μαθήτρια της Ε! τάξης του Δημοτικού σε σχολείο της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, πήγε την Τετάρτη το πρωί μαζί με τη μαμά του να πάρουν τους βαθμούς, ν' αποχαιρετήσουν τη δασκάλα και τους συμμαθητές της, να ευχηθούν καλό καλοκαίρι και ν' ανανεώσουν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

Το σύνολο της βαθμολογίας που συγκέντρωσε η μαθήτρια ήταν ''9'', το παιδί χαμογελούσε με ικανοποίηση, η μαμά έτριζε τα δόντια αλλά κράτησε τα προσχήματα και με προσποιητό χαμόγελο χαιρέτησε κι έφυγε.

Δεν μπόρεσε ωστόσο να κρατηθεί και πολύ, γιατί το ''9'' της έπεφτε βαρύ στο στομάχι και πολύ μακριά από το ''10'' που εκείνη απαιτούσε η δασκάλα να βάλει στο παιδί της.

Έτσι λοιπόν επικοινώνησε μαζί της την επόμενη το πρωί και της έτριξε τα δόντια. Την κατηγόρησε ότι δεν έχει ιδέα τι γίνετε στην τάξη της, καθώς τέσσερα παιδιά που πήραν ''10'' δεν το άξιζαν καθώς αντέγραφαν όλη τη χρονιά, αφού αυτό μάθαινε από το παιδί της - μόνο που ξέρουμε κάτω από ποιες συνθήκες το παιδί έλεγε το παραπάνω στην μαμά του- και πως θα έπρεπε να αξιολογεί καλύτερα τους μαθητές της.

Αυτά στα Ελληνικά γιατί ''έπεσαν'' και κάτι ''Γαλλικά'' που έφεραν σε δύσκολη θέση τη δασκάλα.

Το παραπάνω είναι πραγματικό περιστατικό. Συνέβη στην τάξη φίλης μου δασκάλας κι δείχνει τι είναι αυτό που ζητάμε από τα παιδιά μας.

Ποια παιδιά; Τα γνωστά. Εκείνα για τα οποία αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο κι άλλα πολλά!!!!!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News