default-image

Τι Brexit, τι Grexit...

Περίεργα
Τι Brexit, τι Grexit...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιχειρηματολογία της εκστρατείας για το Brexit στη Μεγάλη Βρετανία δε σας θυμίζει αλήθεια τη «συζήτηση» στην Ελλάδα και το εξωτερικό για το Grexit;

Η πλευρά που υποστηρίζει την παραμονή στην Ε.Ε. υπερτονίζει το πόσο καταστροφική θα είναι μια έξοδος για τη βρετανική οικονομία, καθώς θα οδηγήσει μεταξύ άλλων σε μια χαοτική "μαύρη τρύπα" που θα αναγκάσει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέες πολιτικές πιο σκληρής λιτότητας, ενώ οι υπέρμαχοι του Brexit προβλέπουν ότι η βρετανική οικονομία θα ανθίσει εάν η χώρα βγει από την Ε.Ε., καθώς θα ξαναγίνει ανεξάρτητη και δε θα είναι αναγκασμένη να συνεισφέρει στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

Θυμάστε, αλήθεια, τι λέγονταν και γράφονταν πέρυσι το καλοκαίρι για το ενδεχόμενο Grexit; Οι υπέρ υποστήριζαν ότι μόνο με τη δραχμή η Ελλάδα θα μπορούσε να ανασάνει, ενώ οι κατά ότι θα ήταν η "Αποκάλυψη" με οικονομικούς όρους. Φυσικά και δε διάγουμε βίους παράλληλους με την Αλβιόνα, σε καμιά περίπτωση, ούτε καν αν αναγάγουμε την όλη συζήτηση σε επίπεδο καθαρά ευρωπαϊσμού ή αντιευρωπαϊσμού. Όμως οι συνειρμοί με όλο αυτό τον κακό χαμό μάς ήρθαν στο μυαλό..!

Σ.Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News