default-image

Άμα είσαι έξυπνος…

Απόψεις
Άμα είσαι έξυπνος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δικό του επενδυτικό σχέδιο έχει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και το παρουσίασε με κάθε τιμή σε εκδήλωση στο ΕΒΕΑ.

Ο κ.Καμμένος θα προχωρήσει λέει στην άμεση αξιοποίηση (so sic) της περιουσίας που διαθέτουν τα ταμεία των στρατιωτικών με στόχο να αυξήσει τα έσοδα από 1.500.000 ευρώ τον χρόνο, που είναι τώρα, στα 1,5 δισ. ευρώ. Θα παραχωρούνται λέει τα συγκεκριμένα ακίνητα για 99 χρόνια σε ιδιώτες και κείνοι θα επενδύουν.

Και τι επενδύσεις θα κάνουν;

Κατά κύριο λόγο τουριστικές.

Και πως θα επιτευχθεί το «άμεσα»;

Μα έχει σχέδιο ο άνθρωπος!

Θα κατασκευάζονται τα ξενοδοχεία από την πρώην ΜΟΜΑ, νυν ΜΟΜΚΑ και θα βαφτίζονται ως "οχυρά"!

Ναι, ναι! Θα «σηκώνει» ο άλλος ένα πεντάστερο στο στρατόπεδο Μπετεινάκι πχ (που είναι στη λίστα προς ..αξιοποίηση) κι ο Καμμένος θα λέει πως πρόκειται για οχυρωματικά έργα!

Μ' αυτό το νομικό τέχνασμα, υποστήριξε ο υπουργός δεν θα απαιτούνται εγκρίσεις από την αρχαιολογία κ.λπ. και οι επενδύσεις στα ακίνητα του υπουργείου θα προχωρούν γρήγορα.

Κι αν ο επενδυτής δεν θέλει ΜΟΜΑ; Και δεν θέλει να χαρακτηριστεί η επένδύση του «οχυρό»

Ε, τότε θα πρέπει να περάσει από τη βάσανο των αδειοδοτήσεων, στις οποίες σκοντάφτουν σχεδόν όλες οι μεγάλες επενδύσεις ανάπτυξης ακινήτων στην Ελλάδα.

Θα του λέμε δηλαδή, (αλά μάφια κάπως) ή με μας θα' σαι ή με τους άλλους!

Κάτι στελέχη της αγοράς ακινήτων που τον άκουσαν live  να τα λέει αυτά τα έξυπνα αλλά και νομικοί κύκλοι, βρήκαν ενδιαφέρουσα την προσέγγιση του υπουργείου για κατασκευή ξενοδοχείων, πάρκων ή άλλων εγκαταστάσεων ως "οχυρά"….

Δεν ξέρω τι άποψη έχει το υπουργείο Πολιτισμού κι ο κ. Μπαλτάς.. Ο πρωθυπουργός τι λέει γι ' αυτά;

Τι άποψη να' χουν άραγε οι αρχαιολόγοι, οι περιβαλλοντικοί φορείς κι η ίδια η κοινωνία;

Τα θάρρητά μου τα' χω μόνο στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News