"Μικρά κ' Περίεργα"

Απώλειες νερού άνω του 50% στο Ηράκλειο

Οι "Ενεργοί Πολίτες" του Ηρακλείου και οι "Ελεύθεροι Δημότες" του Μαλεβιζίου αγχώνονται για την υδροδότηση των περιοχών τους. Γι' αυτό και οργάνωσαν μια εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο, όπου παρουσίασαν με εμπεριστατωμένα στοιχεία τις εναλλακτικές μορφές υδροδότησης που έχουν ανάγκη οι δύο Δήμοι.

Στην εκδήλωση αναδείχθηκε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα, ειδικά για το Ηράκλειο, είναι οι μεγάλες απώλειες νερού που υπάρχουν και οι οποίες είναι της τάξης του 50% με 55%.

Πόσες φορές δεν έχουμε δει πλημμυρισμένους δρόμους από μια σωλήνα που έσπασε... Πόσες φορές δεν έχουμε ασχοληθεί με την ανάγκη επισκευής του δικτύου ύδρευσης... Πιστεύεται πως, αν το δίκτυο επισκευαστεί, αν οι δεξαμενές διασυνδεθούν και αν εφαρμοστεί ψηφιακή μέτρηση της κατανάλωσης, τότε θα λυθεί το πρόβλημα της υδροδότησης σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό.

Και μακάρι να είναι έτσι δηλαδή, καθώς με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν αποδείχθηκε ότι η αφαλάτωση αποτελεί λύση ακριβή, ενεργοβόρα και περιβαλλοντικά επιβλαβή, είναι δε λύση έσχατης ανάγκης. Από την άλλη πλευρά, η αξιοποίηση της πηγής του Αλμυρού Ηρακλείου (είτε με την ανύψωση του υφιστάμενου φράγματος είτε με την κατασκευή υδρομαστευτικής στοάς) αποτελεί εναλλακτική πηγή υδροδότησης...

ΕΣΤ

Σχόλια