default-image

Επίθεση Ντάισελμπλουμ σε Γιούνκερ

Περίεργα
Επίθεση Ντάισελμπλουμ σε Γιούνκερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρασε στα ψιλά, όμως έχει ιδιαίτερη σημασία. Ο λόγος για την επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ευρωομάδας, του γνωστού μας Eurogroup, ο επίσης πασίγνωστος Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γέρουν Ντάισελμπλουμ στον επίσης γνωστό τοις πάσι πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Τι είπε ο Γέρουν; Ότι ο Ζαν Κοντ κάνει τα «στραβά μάτια» στην περίπτωση του ελλείμματος της Γαλλίας αναφορικά με το Σύμφωνο Σταθερότητας. Να θυμίζουμε ότι πέρυσι το Φεβρουάριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε την τρίτη συνεχόμενη παράταση, διάρκειας δύο ετών (δηλαδή ως το 2017), για τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος κάτω από το όριο του 3%. Μάλιστα, ο Ντάισελμπλουμ κατηγόρησε τον Γιούνκερ για το ότι «όταν ο πρόεδρος της Κομισιόν λέει ότι ισχύουν διαφορετικά πράγματα για τη Γαλλία, τότε αυτό πραγματικά βλάπτει την αξιοπιστία της Κομισιόν, ως θεματοφύλακα του Συμφώνου Σταθερότητας».

Η πρώτη ερώτηση είναι: «Καλά, τώρα το θυμήθηκε ο κ. Ντάισελμπλουμ;». Και η επακόλουθη «γιατί;». Μήπως - πονηρά ρωτώντας - γιατί η Γαλλία οφείλει να κλείσει με το θέμα των μεταρρυθμίσεων στα εργασιακά, με ζητούμενο αν θα επιλέξει η κυβέρνηση στη δεύτερη ανάγνωση και πάλι το Προεδρικό Διάταγμα (σας θυμίζει κάτι αυτό;) ή αν θα περάσει το θέμα από τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση. Σημειωτέον ότι η χώρα "βράζει" με απεργίες σε όλους σχεδόν τους κλάδους, που απειλούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

Σ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News