"Μικρά κ' Περίεργα"

"Κολλημένος" με την Κρήτη

Φαν της Κρήτης είναι ο Αζέρος πρέσβης στην Ελλάδα, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι το νησί για διακοπές.

Σε κάποια από τις επισκέψεις του αυτές συνάντησε τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και... "κόλλησαν". Πέρα από το τυπικό της υπόθεσης, έγιναν και φίλοι. Ο Αζέρος πρέσβης, τόσο εξαιτίας της σχέσης του με τον περιφερειάρχη, όσο και εξαιτίας της αγάπης του για την Κρήτη, θέλει να βοηθήσει το νησί.

Σε αυτό το πλαίσιο, γίνεται προετοιμασία για την προώθηση κρητικών προϊόντων στο Αζερμπαϊτζάν, που είναι ανερχόμενη οικονομική δύναμη στην περιοχή του. Στο μεταξύ, πραγματοποιούνται ήδη πολιτιστικές ανταλλαγές, οι οποίες χρειάζονται λιγότερη προετοιμασία.

Ήδη ξεκίνησαν από τα Χανιά, συνεχίστηκαν στο Ηράκλειο και ολοκληρώνονται σήμερα στη Σητεία οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με τίτλο "Πάντρεμα" της κρητικής παραδοσιακής μουσικής με την αζέρικη παραδοσιακή μουσική.

Στις εκδηλώσεις αυτές συμμετέχουν Κρητικοί και Αζέροι καλλιτέχνες. Θα ακολουθήσει ανάλογο πρόγραμμα με τη συμμετοχή Κρητικών καλλιτεχνών στο Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν.

ΕΣΤ

Σχόλια