default-image

Νομικός προβληματισμός

Περίεργα
Νομικός προβληματισμός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H παρατήρηση προέρχεται από γνωστό δικηγόρο του Ηρακλείου και η αλήθεια είναι ότι η συλλογιστική του παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, με αφορμή την πολύμηνη αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους. Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι...

«Το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ολόκληρη η χώρα λειτουργεί ουσιαστικά έξι μήνες χωρίς Δικαιοσύνη ήδη από το Δεκέμβριο του 2015 (είχαν προηγηθεί οι μπαλοθιές για το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας) δεν αποτελεί απόδειξη της "πυγμής" τού (αναγκαστικού εξάλλου) δικηγορικού συνδικαλισμού, αλλά απόδειξη ότι δεν είμαστε κράτος δικαίου, αφού η οικονομία και η κοινωνία έχουν προ πολλού παρακάμψει τη Δικαιοσύνη, στην οποία μόνο συμπτωματικά απευθύνονται, και που υποτίθεται ότι είναι πυλώνας του δημοκρατικού πολιτεύματος και έχουν μάθει να λειτουργούν χωρίς και έξω από αυτήν.

Πέραν του τρέχοντος πλαισίου των κινητοποιήσεων, όσοι έχουμε σχέση με το χώρο θα πρέπει εντέλει να αναρωτηθούμε εξαρχής εάν υπό αυτές τις συνθήκες έχουμε καν λόγο ύπαρξης», καταλήγει.

Και να σκεφτείτε ότι τον παραπάνω προβληματισμό τον διατυπώνει ένας δικηγόρος που συμμετέχει - έστω και αναγκαστικά - στην αποχή. Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα εάν κάποιος συμφωνεί μαζί του ή όχι, βάσει της πραγματικών δεδομένων η θέση του ανοίγει εκ των πραγμάτων μια δημόσια συζήτηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News