default-image

Πρώτη φορά πρόεδρος της Βουλής πάει ενάντια στο Σύνταγμα...

Περίεργα
Πρώτη φορά πρόεδρος της Βουλής πάει ενάντια στο Σύνταγμα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντάξει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος όταν χαρακτηρίζει αντισυνταγματική την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, την οποία ο ίδιος και το κόμμα του στήριξαν και ψήφισαν, προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία και απλώς επιβεβαιώνει το ότι σε αυτή τη χώρα ακόμη οι κυβερνήσεις πολιτεύονται με περίσσιο πολιτικαντισμό. Όταν όμως το ίδιο ακριβώς περιγράφει και ο τρίτος τη τάξει πολιτειακός άρχοντας της χώρας, ο οποίος έχει επωμιστεί το κορυφαίο καθήκον της πιστής τήρησης του Συντάγματος, τα πράγματα περιπλέκονται επικίνδυνα.

Ο πρόεδρος της Ελληνικού Κοινοβουλίου, του τρίτου θεσμού του πολιτεύματός μας, ουσιαστικά παραδέχεται με δήλωσή του ότι εν γνώσει του προώθησε από την πλευρά του και ενέκρινε με την ψήφο του έναν νόμο που είναι παράνομος βάσει του Συντάγματος!

Ο Νίκος Βούτσης παραδέχεται ότι το μέτρο είναι πολύ προβληματικό, αποκαλύπτοντας ότι από το καλοκαίρι είχαν σοκαριστεί με την επιμονή των εταίρων να επιβληθεί η αύξηση, η οποία φαινόταν ότι είχε στοιχεία αντισυνταγματικότητας. Είναι ο πρώτος πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής που παραδέχεται ότι πράττει ενάντια στο Σύνταγμα και δεν αισθάνεται την ανάγκη να κάνει το επόμενο βήμα, δηλαδή να καταγγείλει και να παραιτηθεί, αφού συνεπικουρεί με τα αξίωμά του σε θεσμική και συνταγματική έκτροπή. Πρώτη φορά όλα σε αυτή τη χώρα και με αυτή την κυβέρνηση και έπεται συνέχεια...

ΧΚ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News