"Μικρά κ' Περίεργα"

Χώρα-μπανανία...

Η μάχη του αυτονοήτου είναι παγκοίνως γνωστό ότι έχει χαθεί προ πολλού σε αυτή τη χώρα. Αυτό δε σημαίνει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να παραδοθούμε διά της σιωπής στο παράλογο, πολύ περισσότερο να αφεθούμε να μας εμποτίσουν με αυτό, όποια έκφανση κι αν έχει στην καθημερινότητά μας. Η στήλη το έγραψε από την Τρίτη, πριν πάρει διαστάσεις το ζήτημα.

Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να υποθάλπει απατεώνες, αποδεχόμενη και μόνο να εξετάσει - πόσω μάλλον να εφαρμόσει - το ενδεχόμενο να νομιμοποιήσει, διά της επανεξετάσεως, τα αποδεδειγμένως πλαστά πτυχία με τα οποία τουλάχιστον 2.500 δημόσιοι υπάλληλοι εξασφάλισαν μια θέση εξαπατώντας τους πάντες.

Μάλιστα, πολλοί από τους απατεώνες στο παρελθόν είχαν και το θράσος να απευθυνθούν στην Ελληνική Δικαιοσύνη για να νομιμοποιηθούν οι τίτλοι τους, προσφυγή η οποία, όπως ήταν αναμενόμενο, απορρίφθηκε. Σήμερα, και ενώ το φαινόμενο θα έπρεπε να έχει σταματήσει, έρχεται η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με την ελληνική κοινωνία για να τους διατηρήσει στις θέσεις τους, αποφεύγοντας να διευρύνει τη λίστα των ανέργων.

Τέτοιου είδους κοινωνική πολιτική απλά και μόνο είναι ανάλγητη απέναντι στο υγιές τμήμα της κοινωνίας. Άλλωστε μια χώρα που αποδέχεται με νόμο τα "μαϊμού" πτυχία είναι η απόδειξη ότι πρόκειται για χώρα μπανανία. Και κάτι ακόμη. Εδώ δε χωράνε δικαιολογίες... "το απαίτησε η τρόικα", "το ζήτησε το ΔΝΤ", "ήταν ανένδοτος ο Σόιμπλε". Είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και θα την ακολουθεί.

ΧΚ

Σχόλια