"Μικρά κ' Περίεργα"

Θεωρούν το λιμάνι ακριβό...

Τη μείωση των λιμενικών εξόδων ζητούν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΗ, κ. Απόλλωνα Φιλιππή, τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, καθώς το οικονομικό - μεγάλο - βάρος αναγκάζει πολλές εταιρείες να εκτελωνίζουν αλλού.

Όπως συγκεκριμένα επισημαίνουν στην επιστολή τους τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, «το λιμάνι του Ηρακλείου αποδεδειγμένα είναι από τα πιο ακριβά της χώρας, πράγμα αδιανόητο για την οικονομική κρίση που περνάμε ως κοινωνία. Ως συνέπεια των ακριβών λιμενικών εξόδων, αρκετές εταιρείες, ιδιαίτερα εισαγωγικές, αναγκάζονται να εκτελωνίσουν σε άλλα λιμάνια της χώρας, όπως αυτό του Πειραιά, τα κοντέινερ με τα εμπορεύματα και τις πρώτες ύλες που εισάγουν.

Ελπίδα και όραμα όλων των παραγωγικών φορέων του νομού μας είναι να γίνει το λιμάνι του Ηρακλείου ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά και τουριστικά λιμάνια της χώρας αλλά και της Μεσογείου. Όμως για την πραγματοποίηση του στόχου αυτού όλοι θα πρέπει να σταθούν αρωγοί». Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρουν, ζητούν από τον κ. Φιλιππή «άμεσα τον αναπροσδιορισμό των λιμενικών εξόδων, ώστε το βάρος των αυξημένων λιμενικών εξόδων να μη μετακυλά στο ήδη βεβαρημένο οικονομικά καταναλωτικό κοινό, αλλά και να μη φεύγει έργο από το λιμάνι της πόλης μας προς άλλα λιμάνια της χώρας».

Τα μέλη του ΕΣΗ επισημαίνουν την αισιοδοξία τους πως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ θα δει με θετική ματιά το αίτημά τους και πως, αν χρειαστεί, θα προξενήσει άμεσα συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Την επιστολή υπογράφουν από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΗ ο πρόεδρος Μανόλης Κουμαντάκης και ο γεν. γραμματέας Βασίλης Εφραίμογλου, κοινοποιώντας την παράλληλα στο Τελωνείο, στην ΕΣΕΕ, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, στον ΟΕΣΚ και στα ΜΜΕ.

Μ.ΑΝ.

Σχόλια