"Μικρά κ' Περίεργα"

Τα δάκρυα της Έλσας για τα μέτρα του 2011

Επειδή πολύ κλάμα πέφτει εσχάτως με τα μέτρα που έχουν κατασυγκινήσει τους κυβερνητικούς βουλευτές μας, παρά το ότι στα σίγουρα δεν έχουν διαβάσει όλο το νομοσχέδιο - πόσω μάλλον αναλύσει - και παρά το ότι φυσικά το στηρίζουν με την ψήφο τους, θυμηθήκαμε μια ιστορία από τα παλιά.

Από τις 5 Δεκεμβρίου 2011, όταν στην Ιταλία συζητούνταν τα μέτρα λιτότητας και υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων στην τότε κυβέρνηση του Μάριο Μόντι ήταν η Έλσα Φορνέρο. Όταν άρχισε να μιλάει λοιπόν για τις θυσίες του λαού και ειδικά των συνταξιούχων, στη Βουλή, ξέσπασε σε κλάματα. «Λυπάμαι. Οι άνθρωποι που εργάζονται δεν έχουν άλλα χρήματα να δώσουν. Ως αποτέλεσμα, το όριο συνταξιοδότησης αυξάνεται για τις γυναίκες στα 62 χρόνια και για τους άνδρες στα 65. Επίσης, δεν έχουμε την πολυτέλεια να σας δίνουμε κάθε χρόνο αυξήσεις στο ύψος του πληθωρισμού», ήταν τα λόγια της, πριν ξεσπάσει σε κλάματα η Έλσα Φορνέρο.

Τα μέτρα που ψήφιζε τότε η ιταλική Βουλή "πάγωναν" τις συντάξεις για ένα χρόνο. Φανταστείτε δηλαδή να συνέβαινε στην Ιταλία ό,τι συμβαίνει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα.

Λέτε οι δικοί μας να αντιγράφουν την Έλσα; Μάλλον όχι, γιατί δάκρυα στη συζήτηση στη Βουλή δεν είδαμε..!

Σ.Μ.

Σχόλια