default-image

Ασυλία στους «εθνικούς μάστορες»

Περίεργα
Ασυλία στους «εθνικούς μάστορες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προ ημερών γράφαμε για τους 45 «εθνικούς μάστορες» που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κατηγορούμενοι ότι στήνουν μεταξύ τους διαγωνισμούς δημόσιων έργων. Όλοι θεώρησαν ότι επιτέλους όσοι εργολάβοι έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Θέμιδα. Ωστόσο λογάριαζαν χωρίς τη Βουλή.

Με το νομοσχέδιο που συζητείται και θα ψηφιστεί αύριο, έρχονται προς ψήφιση δύο διατάξεις που προσφέρουν απλόχερα ποινική ασυλία στους μεγαλοεργολάβους, με αντάλλαγμα την είσπραξη των προστίμων που τους έχουν επιβληθεί.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν, η πρώτη διάταξη του πολυνομοσχεδίου προβλέπει πως, σε περίπτωση που το πρόστιμο εξοφληθεί ολοσχερώς, εξαλείφεται το αξιόποινο των εγκλημάτων «περί ανταγωνισμού» (όσο και των συρρεόντων εγκλημάτων που στρέφονται κατά της ιδιοκτησίας και των περιουσιακών δικαιωμάτων και τελούνται χωρίς χρήση βίας ή απειλής), ενώ επέρχεται πλήρης απαλλαγή από άλλου είδους διοικητικές κυρώσεις. Με τη δεύτερη διάταξη προβλέπεται μείωση κατά 15% του προστίμου που έχει επιβληθεί σε περίπτωση ομολογίας. Πιο απλά... Η κυβέρνηση δέχεται ότι έχει υπόδικους εργολάβους, οι οποίοι, την ώρα που βρίσκονται σε αδιέξοδο λόγω της έρευνας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, εκείνη επιλέγει να τους προσφέρει διέξοδο, αρκεί να πληρώσουν. Μα αν είναι έτσι, να καταργήσουμε και τις ποινές και να τις αντικαταστήσουμε με ένα τιμολόγιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News