default-image

"Μιλάνε" τα όπλα

Περίεργα
"Μιλάνε" τα όπλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επέλεξαν - και ορθώς - να αυστηροποιήσουν τη διαδικασία χορήγησης αδειών κυκλοφορίας όπλου σε πολίτες για την προσωπική τους ασφάλεια, καθιερώνοντας ειδικές εξετάσεις με λεπτομερές ερωτηματολόγιο, το οποίο ανάλογα με τον τύπο του όπλου που αιτούνται μπορεί να φτάσει και τις 120 ερωτήσεις, οι οποίες πρέπει να απαντηθούν από τον υποψήφιο. Ως εδώ τα πράγματα δείχνουν να κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ωστόσο οι εξειδικευμένες γνώσεις γύρω από την οπλοτεχνική ή για θέματα που αφορούν π.χ. στη λύση και συναρμολόγηση ενός όπλου, στη γέμιση και απογέμιση, μεταφορά και φύλαξη, δε θα έπρεπε να αρκούν από μόνες τους για να κρίνουν κατάλληλο και ικανό έναν πολίτη ώστε να φέρει για την προσωπική του ασφάλεια οποιοδήποτε όπλο.

Αλήθεια πόσοι από τους σημερινούς κατόχους άδειας έχουν εξεταστεί στις δυνατότητές τους στη σκοποβολή; Πόσοι έχουν παρακολουθήσει σχετικά μαθήματα; Πόσοι κατανοούν την έννοια της αυτοάμυνας ως άμυνα και όχι ως επίθεση;

Πώς ακριβώς διασφαλίζεται ότι την κρίσιμη στιγμή το όπλο θα στραφεί αποκλειστικά εναντίον της απειλής και όχι σε οποιονδήποτε άλλο, τρίτο, επειδή απλώς και μόνο ο χρήστης δεν κατάφερε να βρει το στόχο; Κοντολογίς, είναι σαν να συζητάμε ότι θα πάρεις δίπλωμα οδήγησης γιατί ήσουν πολύ καλός στην απομνημόνευση για τη θεωρητική εξέταση αλλά δεν έχεις καν ιδέα πώς παρκάρουν με την όπισθεν. Το πιθανότερο είναι στην πρώτη σου επαφή με το όχημα να σημειωθεί ατύχημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News