default-image

Κινητοποίηση Ο.Λ.Η για τον "Χαράλαμπο"

Ηράκλειο
Κινητοποίηση Ο.Λ.Η για τον "Χαράλαμπο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά το σχόλιο αναγνώστη,  που δημοσιεύσαμε για το καϊκι "Χαράλαμπος ΙΙ" , ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου θεώρησε χρήσιμο να ενημερώσει για τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής ώστε να βρεθεί λύση για το καϊκι, το οποίο μάλιστα έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο προηγμένης λαϊκής τέχνης.

Ανφέρει συγκεκριμένη η ανακοίνωση :

"Αναφορικά με σχόλιο στην Εφημερίδα Νέα Κρήτη στις 17-05-2016 ( «Ένα καράβι παλιό, σαπιοκάραβο»), θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

 Σε χώρο αρμοδιότητας της Ο.Λ.Η. Α.Ε. βρίσκεται το ξύλινο σκάφος "Χαράλαμπος II"  φερόμενης ιδιοκτησίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και το οποίο έχει χαρακτηρισθεί ως μνημείο προηγμένης βιοτεχνίας λαϊκής τέχνης σκάφους τύπου «τρεχαντήρι» με την Υπουργική Απόφαση ΥΠΠΟ/Γ/4020/54264/16-10-2001(ΦΕΚ 1370/Β/18-10-2001).

Η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου από τις πρώτες μέρες της θητείας της διαπίστωσε ότι το μνημείο χρήζει άμεσης συντήρησης και προστασίας και ότι οι συνθήκες που επικρατούν στο χώρο που έχει τοποθετηθεί το επιβαρύνουν με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η φθορά του. Ο Οργανισμός βρίσκεται ήδη σε επαφή με την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κρήτης, της Γενικής Δ/νσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την εξεύρεση άμεσης λύσης   προστασίας και διάσωσης  του σκάφους. Ήδη υπάρχει σχετική αλληλογραφία με τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και ευελπιστούμε σύντομα να δοθεί λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News