default-image

Εκλογές την ερχόμενη Άνοιξη;

Περίεργα
Εκλογές την ερχόμενη Άνοιξη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση εργασίας στο Ηράκλειο, στην οποία συμμετείχαν γνωστοί επιχειρηματίες και εκπρόσωποι ομίλων, με ομιλητή έναν από τους γνωστότερους δημοσκόπους και αναλυτές.

Ο Δημήτρης Μαύρος της ΜRB ανέλυε για ώρες στους οικονομικούς παράγοντες την τάση της αγοράς και τη συμπεριφορά των πολιτών ως καταναλωτών αλλά και ως ψηφοφόρων. Κοινός παρανομαστής η οργή. Ο έμπειρος δημοσκόπος εξηγούσε ότι όλα τα ευρήματα κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών ερευνών αποτυπώνουν ότι οι πολίτες σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς τους κινούνται με οργή από το πώς θα ψωνίσουν μέχρι το πώς θα ψηφίσουν.

Μοιραία η συζήτηση κατέληξε στο εάν και πότε θα γίνουν εκλογές. «Δεν το βλέπω για τώρα, δεν το αποκλείω το φθινόπωρο, αλλά πιθανότερο την ερχόμενη άνοιξη», εκτίμησε ο κ. Μαύρος.

Προχώρησε μάλιστα και σε μια παρατήρηση που προκάλεσε συζητήσεις. Το εύρος της διαφοράς που αποτυπώνεται σήμερα μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, και το οποίο δεν είναι αμελητέο υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δε σημαίνει ότι θα διατηρηθεί στο ίδιο εύρος έως την ερχόμενη άνοιξη, υποστήριξε, προσθέτοντας ότι η παραπάνω εκτίμηση θα επιβεβαιωθεί μόνο εάν ο Αλέξης Τσίπρας καταφέρει να διασώσει την «αριστεροσύνη» του ακόμη κι αν χρειαστεί να παραιτηθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News