"Μικρά κ' Περίεργα"

Προσωρινή λύση, αλλά...λύση για τις ζωές μας

Κατά γενική ομολογία, τόσο από την εμπειρία όσο και κυρίως από τα στοιχεία που προκύπτουν από τις διευθύνσεις Τροχαίας στην Κρήτη, δύο από τους σημαντικότερους παράγοντες που συναποτελούν ένα από τα βασικότερα αίτια πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων είναι η ανάπτυξη ταχύτητας σε συνδυασμό με την προσπέραση και γενικότερα την κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

Αφού το... θανατηφόρο ανέκδοτο «αναβάθμιση ΒΟΑΚ» φαίνεται ότι θα κρατήσει για αρκετά χρόνια ακόμη, εμείς οφείλουμε να λάβουμε μέτρα. Ποιος, αλήθεια, έχει παρατηρήσει κυρίως σε περιοχές εκτός Κρήτης, όπου εκτελούνται στο εθνικό δίκτυο έργα, τα αμέτρητα πλαστικά κολονάκια χρώματος πορτοκαλί, τα οποία ακόμη και μετά την αποπεράτωση του έργου δεν απομακρύνονται τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα επικίνδυνα σημεία;

Οι οδηγοί βρίσκονται "αντιμέτωποι" με ένα διάζωμα χωρίς να χρειαστεί να ξοδευτούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Η ταχύτητα περιορίζεται και οι προσπεράσεις γίνονται αδύνατες. Απλές σκέψεις για ένα πρόβλημα που παρουσιάζεται σύνθετο και παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες, βυθίζοντας στο πένθος δεκάδες οικογένειες κάθε χρόνο.

ΧΚ

Σχόλια