"Μικρά κ' Περίεργα"

Η διετία στο Δήμο...

Εντάξει, ήταν η απρόσμενη ανατροπή και από τις εκπλήξεις πρώτου μεγέθους το Μάιο του 2014 η ήττα Κουράκη στις δημοτικές εκλογές.

Αλλά να θέλουν ορισμένοι σήμερα να έχουμε ειδική αναφορά για τα δύο χρόνια από τότε, μάλλον δείχνει νοσταλγούς εκείνων των ημερών, χωρίς προβολή και όραμα για το σήμερα. Άλλωστε, και τυπικά στις 18 Μαΐου του 2014, απλά είχαμε το πρώτο βήμα, όταν η παράταξη Λαμπρινού περνούσε στο δεύτερο γύρο και μάλιστα δεύτερη με ποσοστό 28,27%, δηλαδή υπολείπονταν 12,65% μονάδες της πρώτης τότε παράταξης του Γιάννη Κουράκη, που συγκέντρωσε 40,92%.

Χρειάστηκε να έρθει η Κυριακή 25 Μαΐου, πολλές συμφωνίες-συμμαχίες μέσα στην εβδομάδα που τότε "έτρεχε", που σήμερα θρυμματίστηκαν, πολλά "αυτογκόλ" της παράταξης Κουράκη που ουσιαστικά μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου "κόλλησε" στο 40,76% για να ολοκληρωθεί το βήμα και η έκπληξη με την ήττα Κουράκη και την άνοδο στα δημαρχιακά του Ηρακλείου του Βασίλη Λαμπρινού με 59,24%.

Οπότε η 25η Μαΐου ίσως να έχει κάποιο νόημα ως αναφορά για τη "Δύναμη Πολιτών", αλλά δύο χρόνια μετά, το άξιο αναφοράς είναι ο Μάιος του 2014 και όχι αυτά τα δύο χρόνια, τέτοια αδυναμία προβολής έργου είναι ακατανόητη, απ' όσους είχαν άγχος αν θα γράφαμε κάτι σήμερα.

Γ. Σ.

Σχόλια