default-image

Σαράντα πέντε μάστοροι κι εξήντα μαθητάδες...

Περίεργα
Σαράντα πέντε μάστοροι κι εξήντα μαθητάδες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αριθμοί έχουν ως εξής: Δέκα κατασκευαστικοί κολοσσοί με ακόμη 35 μεγάλες εταιρείες- "δορυφόρους", σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, από το 1989 έως και το 2016 έστησαν το καρτέλ των "45" στη χώρα.

Η αυτεπάγγελτη έρευνα της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού σε διαγωνισμούς δημοπράτησης δημόσιων έργων επιβεβαιώνει με στοιχεία πλέον αυτό που γνωρίζαμε μέσες-άκρες για το πώς στήνονται οι διαγωνισμοί. Από τη λίστα των φερόμενων ως μελών του ελληνικού κατασκευαστικού καρτέλ δε λείπουν και κρητικές εταιρείες.

Κατηγορούνται ότι προέβαιναν σε συνεννοήσεις αναφορικά με: α) τον προσδιορισμό, εκ των προτέρων, του αναδόχου ανά διαγωνισμό, β) τον καθορισμό του ύψους των προσφερόμενων εκπτώσεων, γ) τη μη υποβολή οικονομικών προσφορών σε διαγωνισμούς, έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων, δ) την από κοινού εκτέλεση των έργων, παρά τη συμμετοχή τους σε φαινομενικά ανταγωνιστικά σχήματα, μέσω επαφών σε χρόνο πριν από την υποβολή οικονομικών προσφορών, ή/ και ε) την παραίτηση από τη διεκδίκηση διαγωνισμών με αντάλλαγμα την από κοινού συμμετοχή στην εκτέλεση των έργων. Όλα τα παραπάνω, τα τελευταία 27 χρόνια, με όλες τις κυβερνήσεις, με όλες τις αποχρώσεις και με όλες τις συνθέσεις. Από Δεξιά έως Αριστερά και τούμπαλιν. Εφόσον η έρευνα δεν ανακοπεί, σίγουρα θα μάθουμε και για τους 60 μαθητάδες... είτε φοιτούσαν σε Βουλή και υπουργεία, είτε σε Δήμους και Περιφέρειες.

Χρήστος Κώνστας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News