default-image

Eurovision: Ξεπλένει και τους ναζί

Περίεργα
Eurovision: Ξεπλένει και τους ναζί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Σάββατο και επίσημα οι νεοναζί της Ουκρανίας "ξεπλένονται" με τη σφραγίδα της Eurovision. Βλέπετε, η Eurovision αποτελεί ένα μαζικό μουσικό θέαμα, μιας και παρακολουθείται από εκατομμύρια πληθυσμού, ενώ τα τραγούδια που συμμετέχουν σε λίγες μέρες θα κατακλύσουν τα ραδιόφωνα, θα γίνουν αφιερώματα, θα παίζονται στα νυχτερινά κέντρα κ.τ.λ.

Το τραγούδι που στηρίχτηκε από την επιτροπή και τελικά βγήκε πρώτο με τις τελικές ψήφους των υπόλοιπων χωρών είναι το τραγούδι της Ουκρανίας και ονομάζεται "1944". Η Ουκρανία λοιπόν κέρδισε την Eurovision (τυχαίο;). Το συγκεκριμένο τραγούδι, που από εδώ και πέρα θα παίζει στα ραδιόφωνα όλων των χωρών της Ε.Ε. αλλά και στη χώρα μας αυτό το καλοκαίρι, δε θα είναι κάποιο ερωτικό τραγουδάκι, ούτε κάποιο χαρούμενο χιτάκι. Πρόκειται για ένα μοιρολόι που γράφτηκε και αφιερώνεται σε συνεργάτες των ναζί κατά την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ορισμένους από τους λεγόμενους Τατάρους της Κριμαίας!

Καλά διαβάσατε... Για την ιστορία αξίζει να πούμε μονάχα αυτό. Είναι γνωστό πως στην Κριμαία το 1941, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν τα ναζιστικά στρατεύματα μπήκαν στην Ουκρανία, ο λαός της αντιστάθηκε μαχητικά, στήνοντας αντάρτικες ομάδες και πολεμώντας ηρωικά.

Γνωστή είναι επίσης η ηρωική πολιορκία της Σεβαστούπολης, αυτής της ναυτικής βάσης της ΕΣΣΔ, η οποία κράτησε από τον Οκτώβρη του 1941 έως τον Ιούλη του 1942. Εκείνη όμως την περίοδο υπήρξαν και αυτοί που όχι μόνο δεν αντιστάθηκαν, δεν πολέμησαν τον κατακτητή, αλλά πέρασαν απέναντι και στρατεύτηκαν στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις.

Έτσι έχουμε το φαινόμενο, όπου χιλιάδες Τάταροι της Κριμαίας (υπολογίζεται γύρω στις 20.000) παραδόθηκαν στον Χίτλερ και πολέμησαν στο πλευρό των ναζί. Οι Τάταροι ταυτίστηκαν λοιπόν με την προδοσία. Αυτά για την ιστορία..:

Γ.Σ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News