"Μικρά κ' Περίεργα"

Άνευ νοήματος πλέον

Νέο εκλογικό νόμο ετοιμάζει η κυβέρνηση, αλλά με έναν "αέναο κόφτη", που η ίδια πρότεινε στους δανειστές της, είναι να αναρωτιέσαι πλέον αν οι εκλογές έχουν κάποιο νόημα.

Σκέφτομαι ότι έτσι που πάει, αν δε βρουν τρόπο να πείσουν για να πάει ο κόσμος στις κάλπες, η αποχή θα σπάσει κάθε ρεκόρ, άσχετα πως και 100 να πάνε στις κάλπες, κυβέρνηση θα έχουμε.

Στο τέλος μπορεί να σκεφτούν να δώσουν δικαίωμα ψήφου στους πολίτες από το 17ο έτος της ηλικίας τους ή, πιο κιμπάρικα, να ψηφίζουν και τα βρέφη, αφού οι εκλογές δεν έχουν κανένα νόημα.

Παράλληλα, υπάρχει η σκέψη να ψηφίζουν οι απόδημοι Έλληνες - τώρα που δεν παίζει κανένα ρόλο η ψήφος - ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί δικαίωμα ψήφου και στους τουρίστες. Η προσπάθεια να μεγεθυνθεί το εκλογικό σώμα γίνεται επειδή έχει γίνει αντιληπτό πως στις επόμενες εκλογές η αποχή θα σπάσει όλα τα ελληνικά και ευρωπαϊκά ρεκόρ.

Μήπως η κυβέρνηση να μοιράσει πλούσια δώρα σε όλους όσοι θα πάνε να ψηφίσουν, ώστε να προσελκύσει κόσμο στις κάλπες και να μοιάζει η Ελλάδα με δημοκρατική χώρα; Να τους προτείνουμε, οι 270 από τις 300 έδρες να κατανέμονται με απλή αναλογική, ενώ οι υπόλοιπες 30 έδρες να μπαίνουν σε πλειστηριασμό και να τις παίρνει όποιος δίνει τα περισσότερα, που θα πηγαίνουν για την εξυπηρέτηση του χρέους.

Κυρίως όμως να αλλάξουμε το σύστημα κιμπάρης εκλογής. Να μη γίνεται πια με σταυρό προτίμησης, αλλά με like, όπως στο Facebook, μπας και πειστούν όλοι όσοι έχουν πλημμυρίσει τα social media - αλλά και τη χώρα - να πάνε να ψηφίσουν.

Γ. Σ.

Σχόλια