default-image

Η διάβαση που φωτίζεται μόλις "δει" πεζό(video)

Κρήτη
Η διάβαση που φωτίζεται μόλις "δει" πεζό(video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ώρα που η Κρήτη έχει στιγματιστεί  με το αίμα των νεκρών της ασφάλτου και κρατάει τα σκήπτρα σε επίπεδο Περιφερειών σε όλη τη χώρας από ανθρώπους όλων των ηλικιών που χάνονται στους δρόμους της , δίχως ωστόσο την ίδια ώρα να έχει γίνει έστω και ένα βήμα από την πολιτεία για να αλλάξει η εικόνα ,στο εξωτερικό που δεν θρηνούν και τόσα πολλά θύματα έχουν γίνει ενέργειες που αποδεικνύονται άκρως σωτήριες για την ζωή οδηγών και περαστικών.

Όπως αυτή η ιδέα που μας έρχεται από  γειτονική χώρα, αφορά πεζούς και οδηγούς και αποτελεί ένα πρώτης τάξεως παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας .

Τι έχουν σκαρφιστεί εκεί λοιπόν οι αρμόδιοι φορείς;

Σε μια κεντρική οδική αρτηρία , η διάβαση την οποία διέρχονται οι περαστικοί, από τότε που θα πέσει το σκοτάδι, είναι σε θέση να αναγνωρίζει πότε πλησιάζει πεζός και αυτομάτως να γίνεται φωτεινή.

Γεγονός που δίνει το έναυσμα, στους διερχόμενους οδηγούς οι οποίοι και διαθέτουν κυκλοφοριακή παιδεία και οδηγική συμπεριφορά να σταματήσουν και να δώσουν προτεραιότητα στον πεζό.

Και όταν ο πεζός αποχωρήσει ,μετά από μερικά δευτερόλεπτα η διάβαση παύει να είναι φωτεινή και οι οδηγοί μπορούν και πάλι να κινούνται κανονικά στους δρόμους  

Τόσο απλά , τόσο εύκολα  και τόσο σωτήρια ….

Και αν κάποιοι σκέφτονται ότι το θέμα στην Κρήτη με τους νεκρούς ,έγκειται μόνο στους εθνικούς δρόμους και στα οδικά δίκτυα όπου αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες , ίσως να πρέπει να αναθεωρήσουν.

Καθώς όλοι μας λίγο ή πολύ έχουμε βρεθεί σε διάβαση πεζών και έχουμε κινδυνεύσει ή έχουμε συναντήσει ασυνειδήτους αλλά και βιαστικούς οδηγούς που σίγουρα δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή και ξεχνούν ότι οι πεζοί ,στις διαβάσεις κυρίως, έχουν προτεραιότητα.

Παρακολουθήστε το video και μακάρι να παραδειγματιστούν οι αρμόδιοι.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_5ve0o04l/

Β.Μ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News