default-image

Φόβοι για θερμό επεισόδιο

Περίεργα
Φόβοι για θερμό επεισόδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια συγκεκριμένη αναφορά στην Κρήτη έκανε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στην "Καθημερινή", στην οποία εκφράζει την ανησυχία του για τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία στο Αιγαίο.

Η αναφορά είναι συγκεκριμένη μόνο όσον αφορά στο γεωγραφικό πλαίσιό της φυσικά, γιατί επί της ουσίας αφήνει ερωτηματικά. Ερωτήθηκε λοιπόν ο κ. Καμμένος:

«Η Ελλάδα συμφωνεί με την επέκταση της νατοϊκής επιχείρησης νότια της Κρήτης, προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή άνοδος των προσφυγικών ρευμάτων από τη Λιβύη και τη Βόρεια Αφρική γενικότερα;».

Και ο υπουργός Άμυνας απάντησε:

«Η Ελλάδα έχει δώσει διπλωματική άδεια για όλα τα χωρικά ύδατά της. Όσον αφορά στην επέκταση των επιχειρήσεων νότια της Κρήτης, θεωρώ ότι οι δύο προϋποθέσεις που έθεσε ο κ. Κοτζιάς καλύπτουν τις ελληνικές θέσεις:

Πρώτον, η μη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην Κρήτη και, δεύτερον, ο απόλυτος σεβασμός των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην περιοχή».

Ωραία ακούγονται όλα αυτά, όμως επί της ουσίας το ΝΑΤΟ έχει αποδείξει ότι γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τα εθνικά μας δίκαια και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο.

Όσο για τη μη μεταφορά προσφύγων, μένει να δούμε στην πράξη αν αυτό είναι κάτι περισσότερο από μια απλή δήλωση. Γιατί όλο αυτό το διάστημα έχουμε ακούσει τα πιο αντιφατικά, οπότε δεν παίρνουμε και... όρκο!

Σ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News