"Μικρά κ' Περίεργα"

Το χάιδεμα

Αναρωτιόμασταν μόλις χθες ποια ήταν η θέση του βουλευτή που βρισκόταν ανάμεσα στο πλήθος των πιστών στην Κριτσά το Πάσχα και ενώ εξελισσόταν η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των υπευθύνων που σχεδίαζαν να τοποθετήσουν δυναμίτες για χάρη του εθίμου.

Μας κάλυψε πλήρως με αναλυτική ανακοίνωση-θέση για τα γεγονότα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Θραψανιώτης όχι απλά τάσσεται στο πλευρό των κατοίκων της Κριτσάς, αλλά προχωρά εμμέσως και σε υποδείξεις προς τις αστυνομικές Αρχές.

«Χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς το σκεπτικό της παραπομπής, το γεγονός της αντιμετώπισης των συγκεκριμένων συμπολιτών μας με όρους κατοχής εκρηκτικών είναι τουλάχιστον υπερβολικό».

Είναι προφανές ότι ο βουλευτής του νομού Λασιθίου αισθάνθηκε την ανάγκη να πάρει θέση για ένα ζήτημα που απασχολεί ένα χωριό και σχετίζεται με την πεποίθηση των κατοίκων ότι τα έθιμα πρέπει να τηρούνται, ανεξάρτητα εάν ελλοχεύουν κίνδυνοι. Ωστόσο, από την ίδια την απάντηση προκύπτει και μια ακόμη απορία, που αφορά αποκλειστικά το βουλευτή. Επειδή δεν είναι πρόεδρος κάποιου τοπικού συμβουλίου, αλλά είναι ο εκλεγμένος αντιπρόσωπος των Ελλήνων, υπάρχει καμιά άλλη παρέμβαση του βουλευτή που να σχετίζεται με τα νέα επώδυνα μέτρα, το τρίτο μνημόνιο, καθώς και το προληπτικό πακέτο; Είναι εύκολο να χαϊδεύεις αφτιά, αλλά μέχρι πότε;

ΧΚ

Σχόλια