default-image

Απειλείται η ΕΛ.ΑΣ.;

Περίεργα
Απειλείται η ΕΛ.ΑΣ.;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα όσα συνέβησαν στην Κριτσά ανήμερα του Πάσχα είναι λίγο έως πολύ γνωστά. Η Αστυνομία συνέλαβε τέσσερις νεαρούς, οι οποίοι, με αφορμή ένα έθιμο ετών, σχεδίαζαν να τοποθετήσουν σε βουνό 70 κιλά δυναμίτη.

Οι χειρισμοί των αστυνομικών Αρχών επιδέχονται πολλών ερμηνειών ή ακόμη και σκληρής κριτικής. Αλλά αυτό απέχει παρασάγγας από το να απειλούνται ακόμη γιατί τήρησαν το νόμο, παραμερίζοντας εθιμικά δίκαια. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την επισήμανση στο ψήφισμα που προέκυψε από τη γενική συνέλευση των κατοίκων του χωριού, οι οποίοι ομόφωνα, αφού κατηγορούν την Αστυνομία για μεθόδευση και αφού προδικάζουν ότι δεν έχει τελεστεί οποιοδήποτε αδίκημα - κρίσεις όλοι μπορούν να κάνουν - καταλήγουν στο αίτημα για την άμεση αποφυλάκιση των συλληφθέντων, γιατί όπως υποστηρίζουν:

«Η παρατεινόμενη κράτησή τους εκτιμούμε πως μόνο δεινά θα προκαλέσει».

Ποια ακριβώς δεινά μπορεί να προκληθούν δε γνωρίζουμε. Αυτό όμως που προκύπτει από την ανακοίνωση ενός ολόκληρου χωριού είναι ότι έχουν πλέον απέναντί τους την Ελληνική Αστυνομία, η οποία, ακόμη και αν έδρασε με άκομψους χειρισμούς, επιχείρησε για πρώτη φορά να εφαρμόσει το νόμο, έστω και αν αυτός "παραβιάζει" τα ειωθότα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News