"Μικρά κ' Περίεργα"

ΣΥΡΙΖΑ... ο Μαδούρο

Το Φεβρουάριο του 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση της αντιπολίτευσης έστελνε μηνύματα στήριξης στο σοσιαλιστή πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος τότε απειλείτο από γενικευμένες κινητοποιήσεις οι οποίες χρεώνονταν στη δεξιά αντιπολίτευση. Τον Ιούλιο του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση αξιοποίησε τον Μαδούρο με μήνυμά του προς την Ελλάδα στο πλαίσιο της εκστρατείας του «ΟΧΙ» πριν το δημοψήφισμα. Ήταν τότε που ο ηγέτης της Βενεζουέλας εξαργύρωσε το πολιτικό γραμμάτιο της στήριξης που είχε ένα χρόνο πριν από το κόμμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς. Σήμερα ο Μαδούρο βρίσκεται και πάλι σε δεινή πολιτικά θέση. Οι δρόμοι της Βενεζουέλας έχουν γεμίσει με εξεγερμένους που λεηλατούν σούπερ-μάρκετ και φορτηγά που μεταφέρουν τρόφιμα. Η χώρα αδυνατεί να βρει ρευστό, ενώ δεν έχει ούτε καν χαρτί για να τυπώσει χρήματα, τα οποία εξαφανίστηκαν λόγω του πληθωρισμού που τρέχει με 500%! Από το κόμμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς που πλέον κυβερνά το σιωπητήριο είναι κάτι παραπάνω από ηχηρό.

Πού είναι τώρα τα μηνύματα στήριξης που έφευγαν από την Κουμουνδούρου για το σοσιαλιστή ηγέτη της Λατινικής Αμερικής; Ναι, εκείνον που θα μας γέμιζε με πετρέλαιο τις κρίσιμες ώρες.

Εκείνον που αποθέωναν πολιτικά για την περήφανη σοσιαλιστική πολιτική που ακολουθούσε. Δε θα βγει μια ανακοίνωση για τη 15χρονη Μπολιβαριανή Επανάσταση που πραγματοποιείται σε συνθήκες δημοκρατίας και ειρήνης; (Αυτά υποστήριζε πριν από δύο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ). Αναρωτιέμαι πόσες συνειδησιακές αποκαθηλώσεις μπορεί να αντέξουν ακόμη στην Κουμουνδούρου;

ΧΚ

Σχόλια