"Μικρά κ' Περίεργα"

Οι "λέοντες"

Έρχονται από παλιά. Συναντήθηκαν συναδελφικά και πολιτικά πολλές φορές. Ωστόσο η ενασχόλησή τους με τα κοινά ανέπτυξε μια σχέση που έχει περάσει από σαράντα κύματα. Αγάπη (έστω και ευκαιριακή), πάθος, μίσος.

Η αλήθεια είναι ότι συχνά-πυκνά καλοθελητές εκμεταλλεύτηκαν την ταραχώδη σχέση τους για να προκαλέσουν προβλήματα και στις δύο πλευρές, επενδύοντας στην πολιτική τους απαξίωση, αφού απεργάζονται μέχρι και σήμερα τη φθορά τους. Ωστόσο οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων τούς έχουν φέρει πιο κοντά από ποτέ. Αντιλαμβάνονται ότι τελικώς υπάρχουν πολλά περισσότερα που τους ενώνουν από εκείνα που πολλές φορές κάποιοι τους επέβαλαν για να τους χωρίζουν, εκμεταλλευόμενοι τα γνωστά «σου 'πα, μου 'πες» που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε παρεξηγήσεις.

Πλέον είναι αποφασισμένοι, διατηρώντας την αυτονομία τους, να μην επιτρέψουν σε τρίτους να παίξουν παιχνίδια σε βάρος τους. Η σχέση από τα παλιά δείχνει ότι έχει δρόμο μπροστά της. Το πόσο θα αντέξει και πού θα φτάσει θα κριθεί προσεχώς.

Πάντως, ήδη μοιάζουν με τους λέοντες στην πλατεία Λιονταριών. Παρακολουθούν, αξιολογούν και δηλώνουν έτοιμοι να κινηθούν την κατάλληλη στιγμή. Σύντομα πάντως θα αποκτήσουν συνοδοιπόρους. Οι άλλοι δύο λέοντες στο ενετικό σιντριβάνι δε θα μείνουν ορφανοί. Το κουαρτέτο ετοιμάζεται.

ΧΚ

Σχόλια