"Μικρά κ' Περίεργα"

Χαρίζουν και αυξάνουν τα τέλη ύδρευσης

Η υπόθεση με πρώην αιρετό, στον οποίο χαρίστηκαν, σύμφωνα με καταγγελίες της αντιπολίτευσης του Δήμου Χερσονήσου, οφειλές για υδροδότηση έως και 80.000 ευρώ, είναι γνωστή. Ωστόσο αυτό που έρχεται ως συνέχεια και προκαλεί ακόμη περισσότερες αντιδράσεις είναι ο σχεδιασμός για αύξηση των τελών ύδρευσης, παρά το γεγονός ότι έχει κριθεί παράνομη η σχετική απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, έπειτα από προσφυγή και πάλι της αντιπολίτευσης.

Μαθαίνω ότι η δημοτική Αρχή προσπάθησε να πείσει την αντιπολίτευση να συναινέσει αναπτύσσοντας τη σχετική επιχειρηματολογία, με το δεδομένο ότι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Χερσονήσου αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, ωστόσο δεν κατέστη εφικτό.

Πάντως, αυτό που περιμένει κανείς είναι πρώτα να εισπράττονται πρόστιμα και οφειλές, να περιοριστεί η πολιτική της διαγραφής οφειλών και στη συνέχεια να προϋπολογιστεί εάν απαιτούνται αυξήσεις στα τέλη για να καταστεί βιώσιμη η υδροδότηση του δήμου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται ότι ξεκινάμε ανάποδα. Και το χειρότερο, μένουμε μόνο στην αρχή του τέλους. Δηλαδή μόνο στις αυξήσεις προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.

Σχόλια