default-image

Ο Αλέξης εγγυάται τη...σταθερότητα!

Απόψεις
Ο Αλέξης εγγυάται τη...σταθερότητα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου το 2010 περίπου είπε ότι είμαστε μια διεφθαρμένη χώρα, θυμώσαμε πολύ. Ακόμα και πολλοί φίλοι του. Ακόμα περισσότερο εκείνοι που θεωρούσαν τους εαυτούς των πιο συνεπείς αριστερούς. Δεν αγνοούσαμε ότι είχαν διεισδύσει στον εθνικό κορμό φαινόμενα διαφθοράς. Ξέραμε, όμως, πολύ καλά ότι η υπόθεση της αντιμετώπισης της διαφθοράς ήταν δική μας υπόθεση. Και όχι των ξένων.

του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας προσήλθε έμφοβος μπροστά στα μεγάλα αφεντικά της Ευρώπης και τους ζήτησε να του δώσουν εντολή και υποστήριξη για να καταπολεμήσει, αυτός, τη διαφθορά, δεν ήμασταν λίγοι εκείνοι που αγανακτήσαμε για μια τέτοια πολιτική πρωτοβουλία, που ουσιαστικά υπονόμευε την εθνική ανεξαρτησία μας έναντι λαών που και εκείνοι βαρύνονται με τα ίδια - και ενδεχομένως πιο βρόμικα και ανήθικα - γεγονότα και πραγματικές καταστάσεις.

Το σαββατοκύριακο, που μόλις πέρασε, αποκαλύφθηκε από δύο πηγές μία ιεροσυλία. Που μας φέρνει πολλές εποχές πιο πίσω.

Ζήτησε, ο Αλέξης, τη βοήθεια του Ολάντ να τον στηρίξει πολιτικά. Διότι, κατά τα λεγόμενά του, μόνο αυτός είναι ο εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα. Διαφορετικά αν δεν τον στηρίξει αυτός και η Μέρκελ θα αναγκαστεί να παραιτηθεί.

Τι μου θυμίζουν όλα αυτά; Την ιστορική περίοδο, πριν από τη Μεταπολίτευση, που οι πολιτικοί επαιτούσαν την προστασία και στήριξη των ξένων. Διαμέσου των πρεσβειών τους εδώ στην Ελλάδα.

Τώρα πια οι αποστάσεις δεν έχουν καμιά πρακτική σημασία. Δε μετράνε. Με ένα αεροπλάνο και δυο με τρεις ώρες πτήση μπορεί να σε δεχτεί στο Παρίσι ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας. Ενδεχομένως ο Ολαντρέου!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News