default-image

Ακροδεξιές μέθοδοι από "αριστερές" παρέες

Κρήτη
Ακροδεξιές μέθοδοι από "αριστερές" παρέες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απογοήτευση! Η συζήτηση στη Βουλή. Για ένα σωρό λόγους και αίτια. Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω.

του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Ο Αλέξης μίλησε επί παντός επιστητού. Και επανέλαβε τα ίδια. Τίποτε το καινούργιο. Υποτίθεται ότι συζητούσαν για την πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα οικονομικά των κομμάτων.

Διαφωνώ. Γιατί ο πρωθυπουργός έψαξε τις οικογένειες των αντιπάλων του. Περίεργη αυτή η εμμονή του και το πείσμα του για τις οικογένειες των άλλων. Δε σκέφτηκε το ενδεχόμενο να ψάξουν οι αντίπαλοί του και τις δικές τους οικογένειες.

Μικρό ρόλο επέλεξε ο Αλέξης. Την ώρα που οι ανάγκες της χώρας μας έχουν ιστορικές διαστάσεις. Τις ώρες που εκείνος επιχειρεί να αράξει το καράβι της χώρας πάλι στα βράχια. Όπως πέρυσι.

Διαφωνώ και με την τόσο συχνή σύσταση εξεταστικών επιτροπών. Πάντοτε καταλήγουν σε ξεχωριστά συμπεράσματα. Σε ξεχωριστά πορίσματα. Το κάθε κόμμα συντάσσει το δικό του. Αυτό που έχει προαποφασίσει από την έναρξη λειτουργίας της εξεταστικής επιτροπής.

Μία και μόνη εξεταστική επιτροπή ανταποκρίθηκε στο ρόλο που προβλέπει το Σύνταγμα. Εκείνη για την έρευνα του Κυπριακού. Υπό την προεδρία του αείμνηστου Μπασαγιάννη. Τα πολύτιμα συμπεράσματά της δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Ήταν όμως προϊόντα μιας ενδελεχούς αντικειμενικής και σε βάθος ιστορικής έρευνας.

Διαφωνώ και με το αντικείμενο αυτής της εξεταστικής επιτροπής. Είναι σαφής ο στόχος του Αλέξη και της παρέας του. Να ενοχοποιήσει και να αδρανοποιήσει τους αντίπαλους πολιτικούς φορείς. Αναμφισβήτητα ήτανε λάθος η πολιτική της δανειοδότησης των κομμάτων. Όμως, όλα τα κόμματα χρησιμοποίησαν και εκμεταλλεύτηκαν αυτή τη δυνατότητα. Και οι πολιτικές δυνάμεις που σήμερα συμμετέχουν στο ΣΥΡΙΖΑ. Με άλλη φυσικά ονομασία.

Διαφωνώ και αγανακτώ με το διχαστικό λόγο του πρωθυπουργού. Χώρισε τους πολιτικούς σε προδότες και μη. Τι μου θυμίζει όλη αυτή η αθλιότητα; Τις πιο σκοτεινές ώρες κυριαρχίας της άκρας Δεξιάς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News