default-image

Μόνο φόρους ξέρουν να βάζουν...

Περίεργα
Μόνο φόρους ξέρουν να βάζουν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πραγματικά θα θέλαμε να είμαστε από μια γωνιά όταν οι κατά καιρούς κυβερνώντες συσκέπτονται προκειμένου να λάβουν αποφάσεις σχετικές με τη φορολογία. Αναρωτιώμαστε τι κάνουν: Λέει ο ένας "προτείνω να αυξήσουμε το φόρο στα καύσιμα".

Απαντάει ο άλλος: "Α, τι ωραία και πρωτότυπη ιδέα, να το κάνουμε. Αλλά επειδή δε φτάνουν τα "έσοδα", να αυξήσουμε και τους φόρους στα τσιγάρα"; "Α, ναι, στα τσιγάρα. Να άλλη μια πρωτότυπη ιδέα. Μα, πώς μας είχε διαφύγει τόσο καιρό"; Και καταλήγουν κάπως έτσι: "Μια χαρά τα καταφέραμε και σήμερα, ας μαζέψουμε τα ντοσιέ μας, κι αύριο πάλι με το καλό συγκεντρωνόμαστε να ανταλλάξουμε κι άλλες τέτοιες πρωτότυπες ιδέες...".

Φόροι, φόροι, φόροι... Μόνο φόροι, κι άλλοι φόροι, πάλι φόροι. Περιστολή δαπανών με το σταγονόμετρο, σε μια χώρα που οι άνθρωποι έχουν γίνει με τον ΕΝΦΙΑ νοικάρηδες μέσα στα ίδια τους τα σπίτια. Εξακολουθούν να δαπανώνται ασύλληπτα ποσά σε μισθώματα για τη στέγαση δημόσιων υπηρεσιών, την ώρα που τα ακίνητα του Δημοσίου ρημάζουν αναξιοποίητα. Είναι ντροπή, αλλά ποιον απασχολεί;

Σίγουρα όχι αυτούς που αποφασίζουν με ελαφρά την καρδιά να βάλουν άλλο ένα φόρο, αυτή τη φορά στα τσιγάρα, πριμοδοτώντας ακόμα περισσότερο το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, το οποίο υποτίθεται πως επρόκειτο να πατάξουν... Οι πληροφορίες μιλούν για αύξηση της τάξης των 0,15 με 0,20 ευρώ στα λεγόμενα φθηνά πακέτα, ενώ στα ακριβά η αύξηση μπορεί να αγγίξει και το 1 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News