default-image

Υπεράνω νόμων ο πρωθυπουργός;

Απόψεις
Υπεράνω νόμων ο πρωθυπουργός;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην αρχή νόμιζα ότι η είδηση ανήκε στην αντιπολιτευτική υπερβολή. Δεν είναι δυνατόν να είναι αληθής. Πρωτοβγήκε στις διάφορες ιστοσελίδες. Το Μαξίμου δεν έβγαζε λέξη. Ούτε καν non paper. Έστω και χωρίς υπογραφή. Οι ιστοσελίδες γέμισαν με κονιορτό. Σύννεφο ολόκληρο! Μετά πέρασε στον ημερήσιο Τύπο. Μετά και στην τηλεόραση. Το Μαξίμου δεν τη διέψευσε. Οριστικά πλέον. Μόνο που δε μας έδινε λεπτομέρειες. Ούτε πληροφορίες με κάποιο περιεχόμενο!

του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Η είδηση λοιπόν είναι ακριβής. Οι δύο αρχηγοί (και ιδιοκτήτες) του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ έγιναν δεκτοί στο Μαξίμου. Ο κ. Μαρινάκης. Και ο κ. Μελισσανίδης.

Δεν έχω τίποτα εναντίον τους. Με τον έναν μάλιστα είχα αναπτύξει στο παρελθόν σοβαρή επαγγελματική σχέση. Και τον θεωρώ εξαιρετικά έξυπνο άνθρωπο.

Είναι βέβαιο ότι δε συζήτησαν άλλα θέματα με τον πρωθυπουργό ή, κατ' εντολή του, με άλλο πρόσωπο μέσα στο στενό κύκλο του Μαξίμου. Ουσιαστικά δηλαδή με τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Είναι βέβαιο ότι δε συζήτησαν το... ασφαλιστικό. Ούτε το... προσφυγικό. Ούτε το... δημοσιονομικό. Ούτε το... δημόσιο χρέος.

Φαντάζομαι ότι όλα τα μέλη ξέρουν ότι είναι τέτοια τα μεγέθη των θεμάτων αυτών που ξεπερνούν τις δυνατότητες των δύο συνομιλητών, δηλαδή του Μαρινάκη και του Μελισσανίδη. Αυτό το ξέρουν οι ίδιοι. Αυτό το ξέρει και το Μαξίμου.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι μίλησαν για το ποδόσφαιρο. Και κυρίως ένα θέμα. Πώς θα αποφύγουμε την εκδίωξη της χώρας μας από τις διεθνείς διοργανώσεις του ποδοσφαίρου. Έναν κίνδυνο που δημιούργησε ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Κοντονής.

Να μαζέψουμε την ιστορία. Πριν λίγες μέρες ο υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε να συναντήσει τους δύο μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου για να αναζητήσουν λύσεις για το ίδιο θέμα. Επενέβη η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και υπενθύμισε ότι ένας εκ των δύο αυτών παραγόντων δεν μπορεί να ασχολείται με τα ποδοσφαιρικά πράγματα. Προς το παρόν. Με απόφαση δικαστική. Και ο υφυπουργός έκανε πίσω. Καταγγέλλοντας φυσικά τον εισαγγελέα Εφετών.

Δηλαδή, ο υφυπουργός σέβεται έστω και "κλαίγοντας" τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Ο πρωθυπουργός, όμως, όχι!

Άλλωστε, ποιο θεσμό έχει σεβαστεί ο τελευταίος;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News