default-image

Σύγχυση για το Τρανταλλίδειο...

Περίεργα
Σύγχυση για το Τρανταλλίδειο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπόθεση με το Τρανταλλίδειο οίκημα, επί της οδού Ιδομενέως, και την απόφαση Δήμου Ηρακλείου και Αρχαιολογίας για την κατεδάφισή του, είναι λίγο ως πολύ γνωστή και έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις.

Ωστόσο οι αντιδράσεις αυτές καλό θα ήταν να μην έχουν και "προκάτ" χαρακτήρα γιατί απαξιώνονται στα μάτια των πολιτών, παρότι στον πυρήνα τους πολύ πιθανό να διαθέτουν επαρκή στοιχεία για να δικαιολογηθούν. Η δημοτική παράταξη "Ενεργοί Πολίτες", σε μια επικριτική ανακοίνωση για τους χειρισμούς της δημοτικής Αρχής Ηρακλείου για το θέμα, χθες το μεσημέρι, σημείωνε μεταξύ άλλων:

«...Σήμερα (σ.σ. χθες), στην οδό Ιδομενέως, το κονάκι του Σαμή Μπέη κατέρρευσε. Ο ανανεωτικός δυναμισμός της δημοτικής Αρχής προχώρησε στη διαπίστωση της κατάρρευσής του...». Ωστόσο το μνημείο δεν κατεδαφίστηκε, παρά τον αρχικό σχεδιασμό του Δήμου Ηρακλείου και εν μέσω των αντιδράσεων.

Η αρμόδια Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων δεν είχε υπολογίσει σωστά τις ανάγκες που θα προέκυπταν και ενδεχομένως και τους κινδύνους από την κατεδάφιση μόνο του πρώτου ορόφου και έτσι αναγκάστηκε να αλλάξει το αρχικό πλάνο χωρίς να προχωρήσει στην κατεδάφιση χθες. Η ανακοίνωση της ελάσσονος αντιπολίτευσης προκάλεσε, όπως καταλαβαίνετε, και μια σχετική σύγχυση, αφού το μνημείο τουλάχιστον μέχρι χθες το πρωί παρέμενε ανέπαφο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News