"Μικρά κ' Περίεργα"

Ανακυκλώνονται...

Για την ιδέα της ανακύκλωσης στο Ηράκλειο, την οποία την πληρώνουμε ακριβά, αλλά εδώ και 5 σχεδόν μήνες χωρίς αντίκρισμα, αφού δεν εφαρμόζεται στην πράξη λόγω του ότι η μονάδα επεξεργασίας είναι κλειστή εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων, η στήλη σας έχει ενημερώσει διεξοδικά παρουσιάζοντας και τις κοστοβόρες πτυχές της υπόθεσης.

Πριν από λίγες ημέρες επισημαίναμε ότι δεν είναι δυνατόν η Αυτοδιοίκηση να τηρεί σιγή ιχθύος, όταν μάλιστα ο Δήμος Ηρακλείου είναι και μέτοχος στην Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Χθες λοιπόν, όπως ανακοινώθηκε, έγινε συνάντηση στην Αθήνα για το ζήτημα, με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Καθαριότητας Χ. Μαμουλάκη.

Θα περίμενε κανείς, έπειτα από τόσους μήνες που οι Ηρακλειώτες συνεχίζουν να ανακυκλώνουν και ταυτόχρονα να πληρώνουν το κόστος της ανακύκλωσης, η οποία δε γίνεται και τα απορρίμματα θάβονται μαζί με όλα τα άλλα στο ΧΥΤΑ των Πέρα Γαλήνων, να υπήρχε κάποια σοβαρή εξέλιξη για το θέμα.

Ωστόσο αυτό που περιγράφεται στην επίσημη ανακοίνωση του Δήμου είναι μια ακόμη σύσκεψη. Λες και πρόκειται για ένα ζήτημα που πρόεκυψε τώρα και απασχόλησε τους εμπλεκόμενους για πρώτη φορά.

Μέχρι πότε θα περιμένουμε για λύση; Ίσως όταν στομώσει ο ΧΥΤΑ και μαζί του... στομώσουν και οι πληρωμές. Μέχρι τότε θα γίνεται ανακύκλωση σε πολιτικό επίπεδο, γιατί σε επίπεδο απορριμμάτων δεν το βλέπω.

ΧΚ

Σχόλια