"Μικρά κ' Περίεργα"

Στο ίδιο έργο θεατές...

Πριν τις δημοτικές εκλογές του 2014, η σημερινή δημοτική Αρχή, αλλά και μετά τις εκλογές η αρμόδια αντιδήμαρχος είχαν εκφράσει τη διαφωνία τους για αυτό που αποκαλούσαν οι προηγούμενοι ως «Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Δήμου Ηρακλείου».

Η επίσημη θέση ήταν ότι «δεν μπορεί ένας αχταρμάς περίπου 200 εκδηλώσεων, χωρίς κανέναν ποιοτικό έλεγχο, να μπαίνει υπό την αιγίδα του Δήμου και να παρουσιάζεται ως δημοτικό φεστιβάλ». Μάλιστα είχαν δώσει και το στίγμα τους ότι θα οργάνωναν μικρής χρονικής διάρκειας - περίπου 15 ημερών - θεματικές παραστάσεις με εγγυημένη ποιότητα και αυτές θα ονόμαζαν ως Φεστιβάλ Δήμου Ηρακλείου.

Σε όλες τις υπόλοιπες θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις ο Δήμος Ηρακλείου θα διέθετε δωρεάν ή με ενοίκιο τις αίθουσες επί των τειχών, αλλά χωρίς την αιγίδα του. Αυτό είχε μια λογική και είναι γεγονός ότι έτυχε θετικής ανταπόκρισης από τους ενδιαφερόμενους.

Ας πούμε λοιπόν ότι το καλοκαίρι του 2015 δεν πρόλαβαν (!) και έτσι είχαμε και πάλι ένα σύνολο εκατοντάδων παραστάσεων χωρίς ποιοτικό έλεγχο, ατάκτως τοποθετημένων στο πρόγραμμα, σε μια χρονική περίοδο περίπου τριών μηνών, και πάλι υπό τη σκέπη του Δήμου, ότι δηλαδή είχε απορριφθεί προεκλογικά. Μαθαίνω όμως ότι και πάλι μια από τα ίδια προγραμματίζονται για το καλοκαίρι που έρχεται.

Τι έγινε, στέρεψαν οι ιδέες ή είχαμε και εδώ μια "προσαρμογή στη πραγματικότητα"; Αναρωτιέμαι αν ξεχάστηκε η δημόσια τοποθέτηση ότι «προτιμώ να μείνω ως η αντιδήμαρχος του τίποτα, παρά να κάνω πράγματα που δε με εκφράζουν». Θεωρώ δεδομένο ότι οι άνθρωποι της πόλης που ενδιαφέρονται για τα πολιτιστικά πράγματα θα χαρούν εφόσον διαψευστούν στην πράξη οι πληροφορίες ότι και το 2016 η δημοτική Αρχή δε θα παρεκκλίνει ουσιωδώς από την πολιτιστική γραμμή την οποία είχε αφορίσει πριν από δυο χρόνια.

ΧΚ

Σχόλια