default-image

Οι ευθύνες...

Περίεργα
Οι ευθύνες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το "άβατο" φαίνεται πως ζει και βασιλεύει. Η εικόνα που σχηματίζει κανείς ανατρέχοντας στα δεδομένα μιας ακόμη υπόθεσης είναι πως όσος κόπος, όση προσπάθεια και όσα μέσα διατέθηκαν για να παταχθεί το ιδιότυπο καθεστώς που επικρατεί, πήγαν κυριολεκτικά στο βρόντο.

Το απόστημα που άνοιξε το 2007 με τον τραυματισμό του Στάθη Λαζαρίδη φαίνεται πως επανήλθε δριμύτερο, παρά τις προσπάθειες που έγιναν ώστε η ΕΛ.ΑΣ. να "κατακτήσει" το δικαίωμα να διέρχεται περιπολικό μέσα από συγκεκριμένες περιοχές των ορεινών του Μυλοποτάμου, χωρίς να δέχεται πέτρες και αβγά, αν όχι σφαίρες.

Η αποδόμηση που ειδικού σχεδίου για την αστυνόμευση της περιοχής έγινε αθόρυβα και μεθοδικά, όπως ακριβώς χτίστηκε, με "πλάτες" του ιδιότυπου καθεστώτος που επικρατεί.

Το διοικητικό σχήμα που επέμεινε όσο μπορούσε στην επιβολή των μέτρων "ξηλώθηκε" πολύ διακριτικά. Τοπικοί φορείς σιγόνταραν στην έξωση του ΤΑΕ Μυλοποτάμου από κάθε κοντινό προς την περιοχή σημείο, και έτσι η ΕΛ.ΑΣ. πήρε το μήνυμα. Τα αποτελέσματα της αστυνομικής παρουσίας στην περιοχή εξαφανίστηκαν από τα αστυνομικά δελτία και η πρακτική «δε θα στεναχωρήσουμε κανέναν» επέστρεψε στο σημείο μηδέν κάθε προσπάθεια που μεσολάβησε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News