"Μικρά κ' Περίεργα"

Κυβερνητικές αντιφάσεις...

Από τη μια ο πρωθυπουργός βάλλει εναντίον του ΔΝΤ με αφορμή τη διαρροή στο WikiLeaks, αλλά επιμένει ότι απαιτείται "κούρεμα" του χρέους για να μπορέσει να βγει το πρόγραμμα, θέση την οποία προς το παρόν στηρίζει μόνο το ΔΝΤ, σε αντίθεση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, που δε θέλουν να ακούν κουβέντα για το χρέος.

Από την άλλη, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης από το Βερολίνο (την πραγματική έδρα των ευρωπαϊκών θεσμών) εμφανίζεται να υποστηρίζει ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο τουλάχιστον έως το 2022.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο Χανιώτης υπουργός στέλνει και μήνυμα ότι οι όποιες συζητήσεις για αναδιάρθρωση του χρέους θα πρέπει να γίνουν μετά. Βέβαια, μετά το δικαιολογημένο ντόρο που προκάλεσε η "νέα" κυβερνητική γραμμή, ο κ. Σταθάκης επιχείρησε να δώσει διευκρινίσεις, χωρίς ωστόσο να αλλάζει τον πυρήνα της αρχικής του θέσης, την οποία διατύπωσε στη γερμανική πρωτεύουσα.

Τα αντιφατικά μηνύματα, εκτός από τη σύγχυση που προκαλούν, θέτουν σε κίνδυνο τις όποιες προσπάθειες. Προφανώς και δε μας έχουν γίνει μάθημα τα όσα έχουν προηγηθεί εδώ και ένα χρόνο, όπου βιώσαμε το αποκορύφωμα των πολιτικών αντιφάσεων. Το αποτέλεσμα σήμερα είναι η οικονομία να εξακολουθεί να βρίσκεται σε αφασία.

ΧΚ

Σχόλια